Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.02.2011.

21:14

Tipsarević poslao finale u aut

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da osvoji prvi ATP turnir u karijeri jer je u finalu Delrej Biča poražen od Huana Martina del Porta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Argentinac je posle nešto manje od dva sata nadigravanja savladao Tipsarevića sa dva puta po 6:4 u setovima.

Prvi set je dobio Argentinac sa 6:4 iako je Tipsarević poveo 4:1. Srpski teniser iskoristio je samo jednu od osam brejk prilika, a Del Potro obe. Tipsareviće je propustio tri brejk prilike u drugom setu, Del Potro iskoristio treću za 4:2 i rutinski priveo meč kraju.

Tipsarević je izgubio svoje treće finale u karijeri, a drugi duel sa Del Potrom. Na startu meča oba tenisera odlično serviraju, Tipsarević je osvojio svih pet poena posle uspešnog prvog servisa, a pogodio je i jedan as, pa je tranutno vodi 2:1, a servis ima Del Potro.

Već u sledećem gemu Argentinac je popustio. Tipsarević je stigao do 40:15 i dve brejk lopte. Del Potro je uspeo da lagano spasi prvu, a onda je imao drugi servis na drugoj. Snažno je gađao, sudija je dosudio as iako je Tipsarević bio ubeđen da je lopta u autu.

Iako vidno nervozan zbog odluke, to se nije osetilo u igri Tipsarevića koji je brzo stigao do nove brejk lopte koju je ovaj put iskoristio i poveo 3:1. Pun samopozudanja, Tipsarević nije popustio na servisu, i iako je napravio duplu servis grešku, rutinski došeo do četvrtog gema.

U sledećem gemu Tipsarević je ponovo pritisnuo Argentinca, stigao do 40:40, ali je tada Del Potro odservirao as i lagano uzeo gem. Već u sledećem usledio je pad koncentracije Tipsarevića, nekoliko loših poteza pa je njegov rival stigao do prve brejk prilike i odmah je iskoristio za povratak u meč na 4:3.

Ovo je potpuno vratilo Argentinca u ritam, izjednačio je na 4:4, a onda iskoristio dalji pad Jankove igre, te ponovo zahvaljujući jedinoj brejk prilici oduzeo servis srpskom teniseru za preokret na 5:4.

Usledio je najduži gem u setu. Del Portro je propustio dve set lopte, Tipsarević preokrenuo i stigao do brejk prilike, nije je iskoristio, da bi onda poslao loptu u aut na trećem pokušaju Argentinca da dobije set.

Teniseri su nastavili u istom ritmu i u drugom setu. Velika borba vođena je već u prvom gemu na servis Tisarevića. Imao je velikih problema srpski teniser sa Del Potrom koji je stigao do brejk šanse, ali ovaj put to mu nije bilo dovoljno da oduzme servis rivalu. Janko se izvukao, a onda i dobio gem vrlo bitan za nastavak meča.

Nije imao mnogo problema Del Potro da izjednači na 1:1, a onda je usledio ekspresan gem Tipsarevića koji je snažnim servisom razbio rivala za novu prednost.

Argentinac je lako izjednačio na 2:2, a onda dočekao svojih pet minuta, stigao do dve brejk lopte i iskoristivši drugu poveo 3:2. Usledila je velika borba za sledeći poen, Tipsarević je imao brejk šansu, nije je iskoristio, a Del Potro i pored dvostruke servis greške uspeo da materijalizuje prethodni brejk i povede 4:2. TIpsa je smanjo na 4:3, čuvao svoj servis do kraja ali mu to nije bilo dovoljno jer je Del Porto takođe bio siguran pa je i drugi set dobio sa 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve