Nova vest
Tenis

Subota, 19.02.2011.

20:56

Memfis: I Fiš bez leka za Raonića

Kanadski teniser Miloš Raonić prvi je finalista turnira u Memfisu, pošto je pobedio Mardija Fiša iz SAD-a sa 6:4, 4:6, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U borbi za drugu uzastopnu titulu 20-godišnji Raonić igraće sa boljim iz okršaja Endija Rodika i Huana Martina del Potra.

U meču dvojice igrača odličnih servisa Raonić je odigrao bolje ključne poene, u odlučujućem setu nije dozvolio rivalu nijednu šansu za brejk i zasluženo je slavio za dva časa igre.

Fiš kao da se nije dobro zagrejao jer se na početku meča loše kretao, što je uzrokovalo brojne greške sa osnovne linije. To je maldi Kanađanin znao da iskoristi, napravio je brejk u ranoj fazi seta, a zatim je stečenu prednost rutinski održavao sjajnim servisima – 6:4.

U prvom gemu drugog seta preciznim servisima i forhendima Raonić je neutralisao tri uzastopne brejk prilike, a posle toga su igrači na svojim servis-gemovima lagano osvajali poene.

Tako je bilo sve do završnice seta, kada je Fiš ponovo izvršio pritisak i došao do set lopti. Prve dve je Raonić anulirao snažnim servisima, ali je na trećoj pogrešio i Amerikanac je izjednačio.

U trećem setu presudan je bio peti gem, kada je Raonić napravio brejk i glasnim uzvikom svima stavio do znanja koliko je važan gem osvojio. Do kraja je Raonić lagano osvajao svoje servis-gemove, a agresivnom igrom napravio je još jedan brejk i plasirao se u finale.

Mladi Kanađanin skrenuo je pažnju javnosti na sebe plasmanom u osminu finala Ozi opena, potom je slavio u San Hozeu pobedivši Fernanda Verdaska u finalu, a sada jei u Memfisu dogurao do finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu