Nova vest
Tenis

Subota, 19.02.2011.

12:17

Dubai: Jelena ispustila šansu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije se plasirala u finale turnira u Dubaiju, pošto je izgubila od Karoline Voznijaki sa 7:5, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U prvom setu Jelena je vodila sa 5:2 i u devetom gemu je imala četiri set lopte (tri uzastopne), ali Dankinja je preokrenula i povela.

U drugom setu presudan je bio osmi gem, kada je Voznijaki posle tri brejka u nizu sačuvala servis i potom stigla do prve pobede u petom okršaju sa JJ. U finalu će Dankinja igrati sa Svetlanom Kuznjecovom, koja je pobedila Flaviju Penetu 6:4, 6:4.

Pred ne baš punim gledalištem obe teniserke su prilično uspavano počele meč, ali Voznijaki je bila vidno lošija i više je grešila.

Jelena je to iskoristila, bekhend ju je solidno služio i veoma brzo je došla do vođstva od 3:0.

Tek od sedmog gema JJ i Dankinja počele su da igraju na nivou Top 10 teniserki, a Voznijaki je tada prvi put došla do brejk prilika. Prvu je Jankovićeva neutralisala preciznim servisom, a na drugoj je Dankinja poslala forhend paralelu u aut. Potom je Jelena uspela da privede vrlo dug gem kraju i povede sa 5:2.

Iako se činilo da će to biti presudni trenutak kada je Jelena servirajući za set povela 40:0, uporna Dankinja nekako je pronašla put nazad u set.

Prvo je vrhunskim kretanjem i nešto agresivnijim udarcima spasla tri set lopte u nizu, zatim još jednu, ali Jankovićeva je do tada držala visok ritam i uz odlični servis još je bila nadomak prvog seta. Ipak, tada je Jelena vezala dve greške iz forhenda i Dankinja je napravila brejk.

Voznijaki je iskoristila pozitivni talas i došla u situaciju da servira za set. I tada je Jelena dobrom igrom došla do dve vezane brejk lopte. Dankinja ih je anulirala napadačkom igrom, potom je odservirala as, a zatim je uz obilatu pomoć mreže realizovala prvu set loptu – 7:5 za 63 minuta igre.

Početak drugog seta protekao je u nešto mirnijem tempu i u igri u kojoj je bilo mnogo više grešaka nego dobrih poteza.

Prva je do brejka stigla Voznijaki kada je u petom gemu iskoristila četvrtu brejk loptu, ali srpska teniserka već u narednom gemu vraća brejk – 3:3.

Međutim, ponovo se potvrđuje da servis ne predstavlja naročitu prednost – Jankovićevoj potpuno pada koncentracija u sledećem gemu i sa nekoliko grešaka poklanja suparnici novi brejk.

Niz brejkova prekinut je u narednom gemu, iako je Jelena imala dve brejk lopte. Nije bila dovoljno agresivna na drugi servis rivalke i to ju je skupo koštalo jer je Dankinja potom sjajnim ’pasingom’ i napadom iz bekhenda osvojila gem i povela sa 5:3.

To je bio presudni momenat jer je sledeći gem Voznijaki dobila bez izgubljenog poena, a Jankovićeva je duplom servis greškom završila meč – 7:5, 6:3 za jedan sat i 48 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve