Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.01.2011.

17:07

Federer lako sa Troickim

Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je od Rodžera Federera u trećem kolu turnira u Dohi sa 6:2, 6:2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

To je druga pobeda Federera nad Troickim u isto toliko mečeva, a prethodni put Švajcarac je bio bolji u Tokiju 2006. godine.

Švajcarac je na susretu sa srpskim teniserom imao čak 16 prilika za brejk, od kojih je iskoristio četiri. Sa druge strane, Troicki nijednom nije bio u prilici da oduzme servis drugom teniseru sveta.

Već na samom početku srpski teniser morao je da spasava tri brejk lopte, pa se naslutilo da će Troicki teško napraviti iznenađenje. Federer je slajsovima terao Troickog da se spušta u kolenima, što se ispostavilo kao dobra taktika jer je drugi nosilac već u četvrtom gemu stigao do brejka.

Od toga trenutka meč je bio, kako bi američke kolege rekle, ’jednosmerna ulica’ i Federer se bez problema plasirao u polufinale posle 65 minuta igre.

U borbi za finale Rodžer će se sastati sa Francuzom Žo-Vilfridom Congom, koji je u neizvesnom okršaju pobedio Giljermo-Garsiju Lopesa sa 7:6 (7-4), 7:6 (11-9). Federer vodi sa 2-1 u pobedama, a poslednji put slavio je sa 6:2, 6:3, 6:2 u polufinalu Australijan opena.

Troicki je prošle godine stigao do polufinala, pa će mu narednog ponedeljka bodovni saldo na ATP listi biti umanjen za 45 bodova. Ipak, za utehu mu ostaje skoro 29 hiljada dolara, koliko se dobija za plasman među najboljih osam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu