Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.01.2011.

13:04

Đoković odveo Srbiju u finale HK

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Belgijanca Rubena Belmemansa sa 6:3, 6:2 čime se Srbija plasirala u finale Hopman kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je do pobede došao nad Belmemansom, 178. teniserom sveta, došao posle samo 63 minuta igre. Srbija je tako izjednačila na 1:1 u duelu sa Belgijom.

Srbiji je za plasman u finale bila potrebna jedna pobeda u 3. kolu A grupe protiv Belgije. U prvom meču Žistin Enan bila je bolja od Ane Ivanović. Rival Srbiji u finalu biće poznat posle duela SAD i Velike Britanije.

Srbiju u četvrtak očekuje još i duel miks dublova, Ivanović i Đoković protiv Enan i Belmemansa, ali rezultat tog meča neće uticati na konačni plasman u grupi A.

Plasman teniske reprezentacije Srbije u finale Hopman kupa u Pertu Novak Đoković je ocenio velikim uspehom i poručio da će zajedno sa Anom Ivanović učiniti sve da našem timu prvi put pod imenom Srbija donese titulu.

"Poslednjih par meseci igram svoj najbolji tenis u karijeri. Osvojio sam sa reprezentacijom Dejvis kup, a formom sam zadovoljan i na Hopman kupu. Osećam loptu, dopadaju mi se podloga i, posebno, atmosfera", naveo je Đoković koji je pobedom nad belgijskim igračem Rubenom Bemelmansom od 6:3, 6:2 obezbedio finale srpskom timu.

Prvi srpski reket podsetio je da je poslednji put kada je igrao finale u Pertu (2008) osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Nadam se da je to dobar znak pred prvi godišnji gren slem u Melburnu", optimista je Đoković.

Đoković je poručio da "oseća odlično" i da veruje u Anin i njegov trijumf u finalu bez obzira ko im bude protivnik.

"Oboje smo željni pobede i sa nestrpljenjem očekujemo zavrsnicu takmičenja u Pertu", zaključio je Đoković.

U grupi B, SAD vode sa dve pobede i 5:1 u mečevima, dok Italija i Francuska imaju po jednu pobedu. Amerikancima je za plasman u finale potrebna jedna pobeda u meču sa Velikom Britanijom, koja je bez pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve