Nova vest
Tenis

Utorak, 28.12.2010.

15:08

Antelj stao u odbranu Saveza

Predsednik skupštine Teniskog saveza Srbije Đorđo Antelj izdao je saopštenje u kojem je stao u odbranu saveza.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prethodnih nedelja predsednik saveza Slobodan Živojinović optužen je od igrača i Srđana Đokovića da nije radio dobro.

Igrači naše Dejvis kup selekcije i otac Novaka Đokovića smatraju da su u savezu neophodne promene, ali tako ne misli Đorđo Antelj. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

“U svetlu najnovijih zbivanja oko Teniskog saveza Srbije, kao zaljubljenik u tenis u čiji razvoj godinama unazad ulažem, posebno u razvoj mladih teniskih talenata, i kao predsednik skupštine Teniskog saveza Srbije, smatram da nije u redu da oni koji su najviše imali koristi od Teniskog saveza Srbije i kojima je u prethodnom periodu isplaćeno preko 2.000.000 $ (dva miliona dolara) sada govore da Teniski savez Srbije nije radio ništa i bacaju kamenje na izvor gde su se napili vode.

Da li će doći do promene u vrhu Teniskog saveza Srbije, zavisi isključivo od moralnih i stručnih kapaciteta onih koji to predlažu. Da li oni zaista imaju poštene namere i da li su spremni da deo sopstvenog kapitala ulože u teniski pul Srbije? Oni to očigledno nisu uradili, već sanjaju kao deca da će članovi Upravnog odbora doneti novac, a oni će raditi kako njima odgovara.

Istu ideju su imali rukovodioci Teniskog saveza pre nas, pa su nam ostavili 50.000 $ (pedeset hiljada dolara) minusa u kasi, a mi smo za samo nekoliko meseci imali u kasi preko 250.000 $ (dvestapedeset hiljada dolara), što sopstvenog uloženog novca, što novca od sponzora.

PLEJADA NAŠIH VRHUNSKIH TENISERA SVETSKOG RANGA nije došla slučajno, a svi teniski aktivisti i posebno profesionalni teniseri dobro znaju koliko je ko uložio sopstvenih para i truda u razvoj srpskog tenisa i to onda kada tenis u Srbiji uopšte nije bio popularan. Zato je većina klubova jedinstvena u nameri da ne dozvoli nikome da privatizuje TSS.

Pre deset godina rekao sam da je naša vizija SRPSKI TENIS U SVETSKOM VRHU i da zato ulažem u teniski sport koji u to vreme nije bio popularan kao danas. Mi danas imamo obavezu da nastavimo da ulažemo znanje i finansijska sredstva u mlade teniske talente i stvaramo nove teniske zvezde koje će nastaviti da hodaju stazama na kojima su danas naše proslavljene teniserke i teniseri. Rezultati koje postižu naši mladi talenti na međunarodnim takmičenjima pokazuju da smo na dobrom putu.

Ako želimo dobro srpskom tenisu koji to zaslužuje, onda moramo poslati pozitivnu poruku teniskoj javnosti. Svaka dobronamerna i činjenično utemeljena kritika je dobro došla, da nas sve probudi da smo dosta postigli, ali i da možemo još bolje. Sve to mora biti urađeno transparentno na demokratski i dostojanstven način.

Da bismo zajedno utvrdili šta je istinski interes našeg tenisa, potreban je trud i zdrav razum - smatram da smo mi, aktivni učesnici u našem tenisu, najviše odgovorni iz razloga koji su mnogo viši i širi od međusobnog prepucavanja, i treba da budemo pokretačka snaga daljeg omasovljenja i razvoja srpskog tenisa. To srpski tenis i zaslužuje.

Moramo pre svega i iznad svega raščistiti sa sobom i u sebi, da nam je primarni interes i obaveza da sačuvamo ugled, dostojanstvo i sve vrednosti koje teniski sport afirmiše.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu