Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.11.2010.

18:03

Titula za oproštaj Zikija i Nestora

Srpski tenser Nenad Zimonjić i njegov dubl-partner Danijel Nestor pobednici su Masters kupa u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su u finalu savladali Indijca Maheša Bupatija i Maksa Mirnija iz Belorusije sa 7:6 (8-6), 6:4 i tako su ponovili uspeh iz 2008. godine.

To je bila 23. titula para Zimonjić/Nestor u karijeri, a sedma ove sezone. Finale je ujedno bilo i poslednji njihov zajednički meč jer od naredne sezone igraju sa drugim partnerima. Od 18.30h u finalu singla sastaju se Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Prvi set bio je veoma neizvestan, a presudila je staloženost srpsko-kanadskog para u svim ključnim trenucima. U 50 minuta dugom prvom setu Zimonjić i Nestor nisu stvorili nijednu brejk priliku, a spasli su dve sa kojima su bili suočeni.

U taj brejku su Bupati i Mirni prvi došli do prednosti jer su osvojili poen na Zimonjićev servis i poveli 5-3. Ubrzo je belorusko-indijska kombinacija stigla do dve vezane set lopte, od toga jedne na svoj servis. Međutim, Zimonjić je odlično riternirao, a Bupati izbacio lopticu za malo u aut.

To je bio presudan momenat jer su Zimonjić i Nestor uzeli i naredna tri poena i osvojili prvi set.

Sedmi gem bio je presudan u drugom setu jer su tada popustili Bupatijevi živci i srpko-kanadska kombinacija došla je do ključnog brejka. Posle dva odlično odigrana poena Zimonjića i Nestora, Indijac je napravio duplu grešku. Prvu od tri vezane brejk lopte Mirni i Bupati su spasli, ali je Indijac ponovo napravio dvostruku servis grešku i poklonio gem rivalima.

Zimonjić i Nestor do kraja su lako sačuvali stečenu prednost i došli do trofeja.

Od sledeće godine Nestorov dubl-parner biće Maks Mirni, a srpski teniser igraće sa Mikaelom Lodrom.

"Želim Maksu puno sreće sa mojim bivšim partnerom. Mnogo sam naučio od njega za ove tri godine. Imali smo dosta zabavnih trenutaka, bilo je i svadji koje su normalne, ali zaista je bilo čast igrati sa tobom", rekao je Zimonjić Nestoru tokom ceremonije dodele trofeja.

"Zaista smo proveli tri izvanredne godine, osvojili Rolan Garos, dva puta Vimbldon, osam Mastersa, dva završna turnir sezone. Mnogi me pitaju zašto se uopšte rastajemo, ali to je život", uzvratio je Nestor.

Obojica su čestitali Paesu i Bupatiju na odličnoj igri u finalu turnira u Londonu u kome su Zimonjić i Nestor do pobede stigli posle samo jednog brejka.

"Od Maheša i Maksa sam video neke udarce koje nisam tokom cele karijere. Bili ste sjajni. Srećno sa novim partnerima", naveo je Zimonjić i podsetio da će Bupati od naredne sezone igrati sa zemljakom iz Indije Leanderom Paesom, koji je nekada činio tandem i sa srpskim teniserom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve