Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.11.2010.

17:25

Soderling pobedom do četvrtog mesta

Švedski teniser Robin Soderling pobednik je turnira iz Masters serije 1000 u Parizu, pošto je u finalu savladao domaćeg takmičara Gael Monfis sa 6:1, 7:6 (7-1).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Soderling je tako došao do šestog trofeja u karijeri, a prvog na takmičenjima iz Masters 1000 serije.

Šveđanin je trijumfom prvi put u karijeri obezbedio četvrto mesto na ATP listi, od ponedeljka će imati 5780 bodova, 20 više od Endija Marija.

U polufinalnim duelima i Soderling i Monfis bili su primorani da spasavaju meč lopte, ali završni okršaj nije bio ni približno uzbudljiv.

Očigledno iscrpljen duelom sa Federerom, u kojem je igrao tri taj brejka i spasao pet meč lopti, Monfis nije bio ravnopravan rival Soderlingu u prvom setu i Šveđanin je lako došao do vođstva u setovima.

U drugom setu nije bilo nijedne prilike za brejk, pa se pitanje pobednika rešavalo u taj brejku. Soderling je u 'dodatnom gemu' bio neumoljiv, Monfisov servis nije bio ni bleda senka tog udarca iz meča sa Federerom, pa je Šveđanin zasluženo došao do trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve