Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.08.2010.

19:29

Troicki na Đokovića u Sinsinatiju

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira serije 1000 u Sinsinatiju.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Troicki je na startu pobedio Čeha Radeka Štepaneka sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:1 posle tačno 60 minuta igre.

Protivnik srpskog tenisera u narednoj rundi biće njegov saigrač iz Dejvis kup reprezentacije i treći teniser sveta Novak Đoković koji je u prvom kolu bio slobodan.

Pored toga što je obezbedio plasman u drugo kolo, trijumf Troickog nad Štepanekom značajan je i zbog samopouzdanja našeg igrača, pošto će ova dva tenisera možda ponovo igrati jedan protiv drugog u polufinalu Dejvis kupa u Beogradu.

Troicki je protiv 19 pozicija bolje plasiranog tenisera (Viktor 47. Štepanek 28.) imao malih problema samo u prvom setu. U prvih deset gemova nije viđena nijedna brejk lopta, a onda je rođeni Beograđanin iskoristio sve tri koje je imao tokom meča, dobio je osam od narednih devet gemova i lagano završio posao u prvom kolu.

Posebno raduje podatak da Čeh tokom duela nije imao nijednu brejk loptu. Troicki je odservirao 10 as udaraca, osvojio je odličnih 83% poena posle ubačenog prvog, i fantastičnih 80% poena posle ubačenog drugog servisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve