Nova vest
Tenis

Utorak, 10.08.2010.

07:10

Ivanovićeva bolja od Azarenke

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u Sinsinatiju, pošto je u tri seta savladala devetu nositeljku Viktoriju Azarenku 2:6, 7:6, 6:2.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Ivanovićeva je, posle loše odigranog prvog seta, uspela da povrati formu i posle taj-brejka u drugom setu slomi otpor Beloruskinje i zasluženo prođe dalje.

U drugom kolu Ivanovićeva će za protivnicu imati Jaroslavu Švedovu, koja je u prvom kolu bila bolja od Alje Kudrjavceve 7:5, 6:4.

Bivša prva teniserka sveta nalazila se blizu poraza, pošto je, nakon 6:2 u prvom setu za Beloruskinju, imala brejk zaostatka i u drugom setu. Pri rezultatu 5:3, Azarenka se u tri navrata nalazila na samo dva poena od pobede, ali je Ivanovićeva uspela da naglo podigne formu i odličnim forhendom i dobrim servisima matira protivnicu, koja je u jednom navratu slomila reket, nezadovoljna sopstvenom igrom.

Srpska teniserka će u sredu takmičenje nastaviti u drugom kolu protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove.

"Švedova je težak protivnik i znam da će mi biti veoma teško. Moram da se potrudim da održim mentalnu snagu i primenim sve što sam učila na treninzima. U poslednje vreme odlično treniram i sve bolje igram na mreži, što ranije nije bio slučaj. Štagod da se desi, osećam da napredujem, što je uvek dobro", izjavila je Srpkinja nakon meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve