Nova vest
Tenis

Subota, 31.07.2010.

01:41

Los Anđeles: Janko u polufinalu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale turnira serije 250 u Los Anđelesu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević, koji je trenutno 46. na ATP listi, u četvrtfinalu je pobedio 20 pozicija bolje rangiranog Kipranina Markosa Bagdatisa sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5 posle 100 minuta.

Protivnik srpskog tenisera u borbi za njegovo drugo finale u 2010. godini biće drugi nosilac turnira Amerikanac Sem Kveri koji je u četvrtfinalu sa 2:1 u setovima pobedio Nemca Rajnera Šitlera.

Janko je u Los Anđelesu nastavio sa sjajnim izdanjima. U prvom kolu Tipsarević je deklasirao Kolumbijca Santijaga Điralda sa 6:1 i 6:0, a u drugom je, takođe posle dva seta, pobedio i Indijca Somdeva Devarmana sa 7-6 (11-9), 6-2.

U meču sa Bagdatisom, finalistom Australijan opena iz 2006. godine i nekadašnjim Top10 igračem, Tipsarević je odigrao odlično, pre svega u prvom setu, u kojem Kipranin nije imao nijednu brejk šansu. Janko je sa druge strane iskoristio jednu od tri, što je bilo sasvim dovoljno za 1:0 u setovima.

I početkom drugog seta Dejvis kup reprezentativac Srbije nastavio je sa odličnom igrom, napravio je rani brejk i činilo se da će lako privesti meč kraju. Bagdatis se ipak vratio, a ključni momenat duela dogodio se u desetom gemu. Janko je servirao pri vođstvu Bagdatisa od 5:4, Kipranin je došao do set lopte, ali srpski teniser je hrabrom igrom spasao, izjednačio na 5:5, a zatim dobio još dva vezana gema za plasman u polufinale.

Tipsarević i njegov naredni protivnik Sem Kveri do sada su igrali samo jednom. 2006. godine u Indijani Amerikanac je slavio posle tri seta.

Turnir u Los Anđelesu igra se za nagradni fond od 619 hiljada dolara, a pobedniku će pripasti 112 hiljada dolara i 250 ATP poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve