Nova vest
Tenis

Subota, 12.06.2010.

23:23

Najbrži servis Šarapove u karijeri

Ruskinja Marija Šarapova i Kineskinja Na Li plasirale su se u finale teniskog turnira koji se u Birmingemu igra za nagradni fond od 220.000 evra.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Šarapova je u polufinalu savladala Amerikanku Andreu Risk sa 6:2, 4:6, 6:1, dok je Na Li pobedila Aravan Rezai iz Francuske 6:1, 3:6, 6:3.

Ruskinja je tokom meča sa Riskovom odservirala najbrži servis u karijeri (193,6km/h) i najavila povratak u formu pred Vimbldon, turnir koji je osvojila 2004. godine.

"Uopšte ne znam kako se to dogodilo, to je moj najbrži servis ikada. Bilo je trenutaka kada nisam znala da li ću uopšte igrati tenis ponovo, a kamo li da serviram snažnije nego ranije. Mora da je to posledica svih tih vržbi za rame koje sam radila prethodnih godina", izjavila je Ruskinja.

U finalu će se Šarapova boriti za 23. titulu u karijeri, protiv rivalke sa kojom ima skor od pet pobeda i jednog poraza. Dva puta sastajale su se upravo u Birmingemu – pre četiri godine slavila je Šarapova 6:2, 6:4, a Kineskinja je bila bolja u prošlogodišnjem polufinalu sa 6:4, 6:4.

Na Li, polufinalistikinja ovogodišnjeg Australijan opena, ima šansu da osvoji treći trofej u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve