Nova vest
Tenis

Petak, 11.06.2010.

15:25

Košice: Sjajni Krajinović u finalu

Filip Krajinović plasirao se u finale čelendžera u Košicama, pošto je u polufinalu pobedio 209. igrača sveta Brazilca Kaijo Zampijerija sa 4:6, 6:1, 6:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zahvaljujući tom uspehu, naš mladi reprezentativac osvojio je 48 bodova i obezbedio napredak na ATP listi za više od 40 mesta.

Narednog ponedeljka, biće oko 175. mesta, odnosno još bolji ako osvoji turnir.

Krajinović je u duel protiv Zampijerija ušao prilično "stegnuto" i Brazlac je dosta lako napravio dva brejka i poveo 5:2. Tek tada je naš teniser počeo da igra i do kraja meča gotovo je deklasirao protivnika.

Zampijeri je, doduše, uspeo da dobije prvi set, ali je u naredna dva osvojio samo dva gema. U tom periodu posebno je impresivna bila igra Krajinovića u trenucima kada je Brazilac imao brejk šanse. Iako ima samo 18 godina, srpski teniser je hladnokrvno odigravao te poene i sve ih dobijao.

Krajinović će u finalu igrati protiv uspešnijeg iz meča u kome se sastaju 131. igrač sveta Mihail Kukuškin iz Kazahstana i Španac Ruben Ramires Idalgo, koji na ATP listi zauzima 132. poziciju.

Turnir u Košicama igra se za nagradni fond od 30.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu