Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.05.2010.

22:05

SO: Novak rutinski do četvrtfinala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Srbija openu, pošto je u drugom kolu pobedio Fabija Fonjinija sa 6:4, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Novak je igrao daleko od maksimuma i bilo je evidentno da želi da do trijumfa dođe uz što manji utrošak energije. To je moglo da mu se osveti jer je Italijan vodio sa 4:2 u drugom setu, ali se Đoković na vreme konsolidovao i ipak rutinski završio posao protiv 80. igrača na svetu. Novak će u četvrtfinalu igrati sa zemljakom Filipom Krajinovićem.

U meču je viđeno čak deset brejkova, ali iako je rezultatski možda i bilo neizvesno, jednostavno se videlo da Fonjini nema kvalitet da ozbiljnije ugrozi srpskog tenisera. Đoković je posao završio posle sat i po vremena iskoristivši prvu meč loptu.

Posle meča Novak je izjavio da ima brojne fizičke probleme, ne samo alergiju, a donekle je ostao misteriozan jer nije želeo da otkrije o čemu je tačno reč. Ipak, završio je govor na terenu rekavši da mu je drago što ponovo igra pred beogradskom publikom i da je to presudilo kada je odlučivao da li da izađe na teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve