Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.05.2010.

16:52

Bolitijeri: Srbija-zemlja talenata

Vlasnik teniske akademije Nik Bolitijeri rekao je, po dolasku u Beograd na Serbia Open, da će učiniti sve kako bi pomogao razvoju talenata u našoj zemlji.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

"Akademija će pomoći Srbiji da nastavi da ide uzlaznom linijom, koju su trasirali asovi kao što su Novak Đoković, Ana Ivanović i Jelena Janković", izjavio je Bolitijeri. On je izrazio divljenje "zbog ogromnog sportskog potencijala" kojim raspolaže Srbija.

"Neobično je za zemlju tolike veličine da ima toliki broj talentovanih sportista. Rezultati vaših tenisera i sportista govore više od reči", istakao je Bolitijeri i dodao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da još više podstakne razvoj talenata kod nas.

Bolitijeri je istakao ulogu porodce Đoković, koja je, prema njegovim rečima, "svojom pozitivnom energijom pokrenula čitavu zemlju".

"Počastvovan sam što sam, na neki nacin, deo porodice Đoković, koja je toliko mnogo učinila na promociji tenisa u vašoj zemlji", izjavio je po mnogima najveći trener danšnjice, stručnjak koji je stvorio više od 20 vrhunskih svetskih tenisera.

Bolitijeri je posebno pohvalio napredak Filipa Krajinovića, za koga je rekao da ga podesća na jednog od najvećih teniskih asova svih vremena, Amerikanca Andrea Agasija.

"Krajinović ima jak teniski karakter i pobednički mentaliotet, što je kod tenisera najvažnijue. Tehnika mu je na visokom nivou, a još samo nedostaje da stekne iskustvo i budućnost je njegova", poručio je Bolitijeri.

Čuveni američki stručnjak je ocenio da se i u Marku Đokoviću krije veliki talenat.

"Neophodno je da Marko nauči da gubi, odnosno da shvati da poraz nije neuspeh, već normalni deo razvoja sportiste", istakao je Bolitijeri i precizirao da će 19-godišnji brat Novaka Đokovića tek tada moći da ostvari svoj veliki talenat.

"Izgleda da su svi Đokovići nasledili talenta od majke", našalio se Bolitijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve