Nova vest
Tenis

Sreda, 05.05.2010.

17:45

Jankovićeva za sat u četvrtfinalu

Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira u Rimu ubedljivom pobedom nad Belgijankom Janinom Vikmajer u dva seta 6:2, 6:0.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Duel je trajao samo jedan čas. Srpska teniserka je odigrala svoj najbolji meč u glavnom gradu Italije, gde je osvajala titule 2007. i 2008. godine. Njena protivnica u borbi za polufinale biće četvrti nosilac Amerikanka Venus Vilijams koja je eliminisala Izraelku Šahar Per rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Igra Jelene Janković protiv Vikmajerove podsećala je na dane kada je bila prva teniserka sveta. Svi udarci su odlično funkcionisali, lako je do dolazila do brejk prilika i koristila ih. Belgijanka, koju mnogi smatraju naslednicom Kim Klajsters i Žistin Enan, napravila je duplo više grešaka i upola manje vinera.

U drugom setu, srpska teniserka je bila još ubedljivija nego u prvom i za 20-ak minuta završila je posao i plasirala se među osam najboljih u Rimu.

Jankovićeva se do sada deset puta sastajala sa starijom sestrom Vilijams, ima pet pobeda i isto toliko poraza. Dve teniserke su odigrale dve međusobna meča u Rimu, jednom je slavila Venus 2006, drugi pu Jelena 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu