Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.05.2010.

14:59

Poraz Bojane Jovanovski u Rimu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je na startu turnira premijer serije u Rimu od Jaroslave Švedove iz Kazahstana sa 6:2, 6:2.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Posle uspešno prebrođenih kvalifikacija, 18-godišnja Jovanovski je za protivnicu imala 34. teniserku sa WTA liste i od starta je bilo očigledno da je impresionirana činjenicom da se prvi put u karijeri našla u društvu najboljih igračica sveta. Ipak, srpska teniserka će se na narednoj WTA listi još primaći plasmanu u top 100 teniserki sveta.

Pored toga što je igrala protiv kvalitetnije teniserke, Jovanovski je osećala i umor zbog dva teška meča u kvalifikacijama i stiče se utisak da danas nije pokazala sve što može.

Švedova je od početka nametnula snažan tempo i prvi set je dosta lako rešila u svoju korist. Na početku drugog seta mlada srpska tniserka je napravila brejk i povela 2:0, ali je nakon toga Kazahstanka podigla nivo igre i dobila šest gemova zaredom.

Uprkos porazu, Jovanovski može da bude zadovoljna učešćem na turniru u Rimu, jer je zaradila 30 poena za WTA listu i 8.300 dolara i naredne sedmice će se značajno približiti plasmanu među sto najboljih teniserki sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve