Nova vest
Tenis

Utorak, 27.04.2010.

16:08

Đoković prelako do 3. kola Rima

Novak Đoković se plasirao u 3. kolo Masters turnira u Rimu lakom pobedom nad Francuzom Žeremijem Šardijem 6:1, 6:1 za manje od sat vremena.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Prošlogodišnji finalista, koji je u prvom Mastersu na šljaci u Monte Karlu stigao do polufinala, nije imao nikakvih problema da dominantno eliminiše Francuza, koji po kvalitetu nije mogao da parira drugom nosiocu. Đokoviću će protivnik u trećem kolu biti pobednik meča Džon Izner - Tomaž Beluči

Već na samom početku meča Novak je bez većih problema došao do brejka, poveo sa 2:0, a potom stigao i velike prednosti od 4:1. Đoković je protiv Šardija sa lakoćom i brzo završavao poene, dok je Francuz i mnogo grešio. Posle relativne povučenosti na servis protivnika, srpski teniser je u završnici seta počeo da igra daleko ofanzivnije i već pri riternu zadavao je glavobolje nemoćnom Šardiju, protiv kojeg je i u šestom gemu stigao do brejk prilike.

Francuz, koji se našao pod velikim pritiskom, pravi duplu servis-grešku i Novak bez problema vodi 5:1 i servira za set. Svega 26 minuta bilo je potrebno našem teniseru da dođe do prve set lopte i on je munjevitim forhendom koristi za lakih 1-0 u setovima.

I u drugom setu ponavlja se ista priča. Đoković odmah pritiska protivnika i već u prvom gemu dolazi do šanse za oduzimanje servisa. Iako se Šardi trudio da igra agresivnije, nije mogao da nađe odgovor i na odličnu kombinaciju udaraca Đokovića sa osnovne linije. Uz solidne kombinacije bekhenda i forhenda, Novak još jednom primorava Šardija da loptu vrati u mrežu i tako vodi sa 1:0.

Đoković se tada možda malo i opustio, pošto već u sledećem gemu Francuz stiže do đusa, ali nije mogao da izdrži naizmenične bekhend i forhend projektile koje je Đoković slao u sve uglove, tako da Srbin prvo dolazi do 2:0, a potom i 4:0 i bilo je jasno da Francuz u toj situaciji više ništa nije mogao da učini.

Đoković bez ikakvih problema stiže do 5:1 i na servis Šardija posle treće meč lopte matira nemoćnog protivnika posle svega 59 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve