Nova vest
Tenis

Subota, 24.04.2010.

19:15

Rim: Novak na Janka u drugom kolu

U subotu je održan žreb za turnir iz Masters serije u Rimu, a postoji mogućnost da se Novak Đoković i Janko Tipsarević sastanu u drugom kolu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Pre toga, potrebno je da Janko savlada Šardija, a Novak je slobodan u prvom kolu. Viktor Troicki u prvom kolu igra sa Timom de Bakerom, a u drugom ga čeka Conga. Rodžer Federer u drugoj rundi igra sa pobednikom iz meča Bagdatis – Gulbis, a Nadal čeka boljeg iz susreta Kuevasa i Kolšrajbera. Postoji mogućnost da se Federer i Nadal sretnu u polufinalu.

Novak Đoković ima solidan, ali ne i lak žreb. Ukoliko savlada Tipsarevića ili Šardija, projektovani rival u trećoj rundi mu je Džon Izner, kojeg je nedavno u Dejvis kupu dobio u pet setova. Tipsarević se vraća na teren posle povrede međurebarnog mišića, a u oba dosadašnja meča pobedio je Francuza Šardija.

U četvrtfinalu potencijalni protivnik je Fernando Verdasko i to bi bila idealna prilika za revanš za prošlonedeljni ubedljivi poraz u Monte Karlu. Naravno, pre toga Španac neće imati lak posao jer će se verovatno sastati sa Južnim ili Hjuitom, a u istom delu žreba nalaze se i Beluči, Boleli...

Novak je osvojio titulu u Rimu 2008. godine, a prošle sezone je sa 7:6, 6:2 izgubio u finalu od Nadala.

U četvrtini Endija Marija nalazi se Viktor Troicki, ali dug je put do četvrtfinala i eventualnog susreta sa Škotom. Prvi rival mu je 21-godišnji Timo de Baker, koji je ispao od Soderlinga u polufinalu u Barselonu. Ukoliko prođe, čeka ga Conga, a u istom delu žreba su Huan Karlos Ferero, David Ferer...

Mari je u očajnoj formi u poslednje vreme, a kulminacija je bila ubedljiv poraz od Kolšrajbera u Monte Karlu 6:2, 6:1. Britanac je slobodan u prvom, a u drugoj rundi čeka ga Italijan, bolji iz meča Fonjini – Sepi.

Rafael Nadal, posle okršaja sa boljim iz meča Kolšrajber – Kuevas, najverovatnije ide na Huana Monaka, a već se nazire četvrtfinalni okršaj sa Robinom Soderlingom. U istol četvrtini žreba su i Berdih, Montanjes, Melcer, Vavrinka.

Rodžer Federer bi, ako savlada Gulbisa ili Bagdatisa, u trećoj rundi najverovatnije za suparnika imao Sema Kverija, mada će Amerikanac imati ozbiljan test u prvom kolu su Žulijenom Benetoom. Pre eventualnog polufinala sa Nadalom, Fedeksa čekaju najverovatnije Čilić ili Ljubičić, mada će oni imati problema sa 'šljakašem' Nikolasom Almagrom, a tu su još Matje, Felisijano Lopes...

Turnir u prestonici Italije, 75. po redu, igra se za nagradni fond od 2.750.000, trofej brani Rafael Nadal, a takmičenje počinje u ponedeljak,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve