Nova vest
Tenis

Petak, 16.04.2010.

16:54

Odlični Nole u polufinalu

Novak Đoković se plasirao u polufinale turnira iz Masters serije u Monte Karlu lakom pobedom nad Davidom Nalbandijanom 6:2, 6:3 posle sat i 19 minuta igre.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Prošlogodišnji finalista je i ove godine na turniru pružio solidne partije, ali je u četvrtfinalu briljirao, pošto je u potpunosti nadigrao Argentinca, koji nije imao odgovor na Novakovu kombinaciju udaraca sa osnovne linije i koji je u prva tri gema osvojio samo poen na svoj servis. Đokovićev protivnik u polufinale biće Fernando Verdasko, koji je dobio Montanjesa.

Srpski teniser je od samog starta krenuo silovito i već u prvom gemu pravi brejk sa nulom, a potom lako stiže i do 2:0 bez izgubljenog poena. Genijalna igra na mreži Srbina se nastavlja i tako Novak stiže i do trostruke brejk prilike i u trećem gemu. Nalbandijan potom na Đokovićevu grešku uspeva da osvoji prvi poen na svoj servis, ali Đoković potom u smirenom i dugom poenu odličnom bekhend-paralelom dolazi i do 3:0.

Potom je viđena drugačija priča. Nalbandijan pribrano vraća brejk i onda smanjuje prednost na 3:2 i postaje ravnopravan suparnik. To ipak nije omelo Đokovića, koji u sledećem gemu dobro servira i vodi sa 4:2. Novak je pokazao da može lako da se nosi i u dugim poenima, pošto je osvojio tri puta više poena sa osnovne linije od Nalbandijana.

Tako Đoković ponovo preuzima incijativu i stiže do tri nove brejk-šanse i odmah koristi duplu servis grešku indisponiranog Argentinca za vođstvo od 5:2. U poslednjem gemu Novak servis-vinerom dolazi do prve set lopte, koju koristi za 1-0 u setovima.

Iako Đoković generalno nije briljirao na servisu, u toku prvog seta pravio je izuzetno mali broj grešaka, svega četiri, što je i bio glavni razlog za relativno lako slavlje.

I u drugom setu ponavlja se isti scenario, Novak odmah stiže do dve brejk-lopte i bekhend-dijagonalom tera Nalbandijana na grešku i preuzima vođstvo. Novakova solidna igra, uz slabu, mada upornu partiju Nalbandijana, nastavila se i do kraja meča. Srpski teniser je ponovo imao brejk prilike u sedmom gemu, ali je Argentinac uspeo da se odbrani. Nalbandijan potom pokazuje poslednje trzaje, pošto dobrim drop-šotom stiže do dve brejk-lopte, ali Đoković svojim prvim drop-šotom, a potom kroz greške Argentinca uspeva da odbrani gem.

U poslednjem gemu Srbin dolazi do dve meč lopte posle duple greške Nalbandijana, i posle sat i 19 minuta još jednim genijalnim drop-šotom stiže i do polufinala Monte Karla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve