Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.03.2010.

12:50

Hrvatski mediji: Pobeđujemo Srbiju

Iako je do duela Hrvatske I Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa ostalo čak 4 meseca, mediji u Hrvatskoj već sada pridaju veliku pažnju ovom meču.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na naslovnim stranama dnevnika i brojnih veb sajtova već se “kalkuliše” o mogućem oporavku sjajnog Marija Ančića, podlozi, atmosferi u novoj dvorani u Splitu, ali dosta prostora posvećuje se izjavi selektora Srbije Bogdana Obradovića, koji je naveo da će TSS zahtevati da se meč igra u Zagrebu.

Takođe se prenosi i izjava legendarnog NIkole Pilića da “ako se meč bude igrao u Splitu” neće sedeti na klupi Srbije.

Kako prenosi “Večenji list” do sledeće runde realno je očekivati da će se u nacionalni tim Hrvatske vratiti oporavljeni Mario Ančić. I Ivan Ljubičić je najavio mogućnost da još pomogne reprezentaciji: "Ali sve i da ostanemo na igračima koje smo imali u Varaždinu, hrvatski izgledi nisu mali” navodi se u tekstu “Večernjaka”.

“I Čilić i Karlović mogu pobijediti bilo kojeg igrača iz reprezentacija koje su ostale našima na putu”.

"
Ne zaboravite da će se igrati kod nas, a u Spaladiumu svaki suparnik može pasti," – uveren je selektor Hrvatske Goran Prpić, a Ivo Karlović je dodao: "Odgovara mi podloga kakva je bila u Varaždinu, baš kao i igranje u dvorani. U takvim sam uvjetima pobijedio Đokovića u Madridu”.

Veliki prostor u hrvatskim medijima dobila je i izjava selektora Bogdana Obradovića: "Nadam se da će Međunarodna teniska federacija izaći u susret zahtevu našeg tima da se meč s Hrvatskom igra u Zagrebu, a ne eventualno u Splitu. Nade sam da će ITF prihvatiti naše razloge, s obzirom na činjenicu da bi se u Splitu igrao visokorizičan meč."

Na njegovu izjavu nadovezao se Nikola Pilić rekavši da mu je prolaz protiv Amerikanaca izuzetno drag, a da su nijanse odlučile pobednika.

"Ovo mi je posebno draga pobeda jer su momci odradili posao kao pravi musketari, uz devizu jedan za sve - svi za jednog. Zajedništvo je ono što ovaj tim čini jakim", rekao je Pilić ocenivši da bi bilo dobro da se četvrtfinale protiv Hrvatske igra u Zagrebu jer sigurno ne bi sedeo na srpskoj klupi u gradu u kome je rođen, ali bi mogao biti savetnik na klupi u Zagrebu.

"Srpska ekipa je nekoliko milimetara bolja od hrvatske", zaključio je Pilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve