Nova vest
Tenis

Sreda, 03.03.2010.

08:59

Jankovićeva eliminisana u Montereju

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa WTA turnira u Montereju pošto je u prvom kolu poražena od Letonke Anastasije Sevastove sa 7.5, 4:6, 4:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

JJ, koja je na turniru u meksičkom gradu bila postavljena za prvu nositeljku poražena je od 72. igračice sveta, posle dva i po sata borbe. Srpska teniserka je uzela prvi set 19-godišnjoj Sevastovoj, ali je zatim izgubila naredna dva. Jankovićeva je napravila osam dvostrukih servis grešaka i samo jedan as, naspram četiri asa i dve duple greške Sevastove.

Jankovićeva je tako nastavila sa lošom formom ove sezone pošto ni na jednom od dosadašnja četiri turnira nije uspela da stigne do četvrtfinala.

Treća nositeljka Anastasija Pavljučenkova nije imala problema protiv Gruzijke Ane Tatišvili - 6:1, 6:2.

Slovakinja Dominika Cibulkova (4), prošla je u drugo kolo sa pobedom od 6:4, 6:3 nad Italijankom Robertom Vinči, dok je Agnješ Šavaj (5) tek u trećem setu savladala Nemicu Juliju Gerges - 6:3, 3:6, 6:3.

Čehinja Iveta Benešova izgubila je prvi set od Amerikanke Džil Krejbas, ali je u naredna dva znatno popravila svoju igru i trijumfovala (3:6, 6:2, 6:1).
Francuskinja Aliz Korne, Nemica Ana-Lena Grenefeld, Estonka Kaja Kanepi i Italijanka Sara Erani su prošle u drugu rundu sa pobedama od 2:0 u setovima.

Nagradni fond turnira je 220.000 dolara, dok će pobednici pripasti 37.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve