Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.02.2010.

21:01

Dubai 2.dan: Tipsa i dublovi

Srpski teniser Janko Tipsarević startovaće na ATP turniru 500 u Dubaiju u utorak protiv Italijana Andreasa Sepija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Taj meč planiran je na terenu broj dva i biće drugi po planu. Na istom terenu u nastavku programa dva meča prvog kola igraće dva srpska dubla. Prvo će Novak Đoković i Dušan Vemić odigrati duel protiv Šveđanina Simona Aspelina i Australijanca Pola Henlija, a potom će se Janko Tipsarević i Viktor Troicki sastati sa Francuzima Floranom Serom i Žilom Simonom.

Prvog dana plasman u drugu rundu ostvarili su Britanac Endi Mari, Ivan Ljubičić iz Hrvatske, Kipranin Markos Bagdatis, Austrijanci Štefan Kubeki Jirgen Melcer i Srbi Novak Đoković i Viktor Troicki. Svi dueli su završeni u dva seta, osim meča Ljubičića i Čeha Herniha koji je rešen tek posle tri seta.

U konkurenciji od prvih deset igrača u Dubaiju su Đoković, Mari, Davidenko, Conga i Čilić, pošto se zbog infekcije pluća nedavno povuka prvi teniser sveta Rodžer Federer.

Rezultati:
(3) Endi Mari (V.Britanija) – Igor Kunjicin 6-2 6-3
(2) Novak Đoković (Srbija) – Hiljermo Garsija-Lopes (Španija) 6-4 6-4
Ivan Ljubičić (Hrvatska) – Jan Hernih (Češka) 6-2 6-7(3) 6-4
Markos Bagdatis (Kipar) – (8) Žil Simon (Francuska) 7-6(3) 6-4
Viktor Troicki (Srbija) – Rajner Šitler (Nemačka) 6-3 6-4
Štefan Kubek (Austrija) – Felisijano Lopes (Španija) 7-6(4) 6-4
Jirgen Melcer (Austrija) – Simone Boleli (Italija) 6-1 7-5


Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 1.619.500 dolara, od čega pobedniku pripada 383.000 dolara i 500 ATP bodova. Titulu brani Novak Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve