Nova vest
Tenis

Sreda, 27.01.2010.

16:17

Fed kup: Srbija u najjačem sastavu

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Vraneš objavio je spisak igračica za duel sa Rusijom u prvom kolu Svetske A grupe Federejšn kupa.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Za duel sa selekcijom Rusije koji je na programu od 06. i 07. februara 2010. godine u Beogradu (ARENA) selektor srpskog tima Dejan Vraneš odlučio se za sledeći tim: Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Ana Jovanović. Uz reprezentaciju će na pripremama biti i mlada nada srpskog tenisa, 16- godišnja Aleksandra Krunić.

Sve do jedan sat pre početka žreba, koji je zakazan za 5. februar, savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dve igračice, na koja računaju u meču Srbija - Rusija.

"Sastav naše reprezentacije je isti kao od pre godinu dana kada smo prvi put u istoriji odigrali Fed kup meč u Beogradu. Pre godinu dana savladali smo Japanke, a sada nam predstoji duel sa Ruskinjama u koji ulazimo maksimalo motivisani i sa željom da nastavimo šampionski pohod ka tituli Fed kupa, što nam i jeste krajnji cilj", rekao je selektor Vraneš.

"Rusi imaju veliki broj sjajnih teniserki, samim tim i veliki broj kombinacija po pitanju tima koji će izvesti na teren u Arenu. Selektor Rusije je pre desetak dana najavio dolazak Klejbanove, Pavljučenkove, Vesnine i Duševine, ali verujemo da će u našu prestonicu stići u jačem sastavu. Imamo najtežeg mogućeg protivnika, ali spremni smo za sve izazove. Verujemo da ćemo uz podršku prepune Arene upisati novu pobedu za srpski ženski reprezentativni tenis i ostvariti prvi put u istoriji plasman u polufinale Fed kupa", istakao je Vraneš.

Okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za ponedeljak, 1. februar 2010. godine u Beogradu. Ukoliko eliminiše selekciju Rusije, Srbija će u narednoj fazi takmičenja, u Areni, igrati protiv pobednika duela Francuska - SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve