Nova vest
Tenis

Subota, 09.01.2010.

13:42

Sidnej: Lakši žreb za Jankovićevu

Srpski teniseri Jelena Janković i Viktor Troicki dobili su u subotu protivnike u prvom kolu predstojećeg turnira u Sidneju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva, koja je postavljena za sedmu nositeljku, takmičenje u Sidneju počeće duelom sa jednom od igračica koje će do glavnog žreba doći putem kvalifikacija. Jedini srpski predstavnik u muškoj konkurenciji, Viktor Troicki, sastaće se sa 65. teniserom sveta, Floranom Serom iz Francuske.

Ukoliko ne bude iznenađenja, prvi teži protivnik Jankovićevoj, tek u četvrtfinalu, mogla bi da bude Karolina Voznijacki iz Danske.

Sa druge strane, Troici bi već u drugom kolu mogao da se sastane sa finalistom Australijan Opena iz 2006. godine, Markosom Bagdatisem, dok bi ga u četvrtfinalu eventualno čekao četvrti nosilac, domaći teniser Lejton Hjuit. Hjuit je turnir u Sidneju osvajao četiri puta.

Prvi nosilac u ženskom singlu, Serena Vilijams, svoj prvi meč u 2010. godini mogla bi da igra sa nekada najboljom igračicom sveta, Belgijankom Žistin Enan, koja se nedavno vratila iz penzije u koju je otišla maja 2008. godine.

Enanova je u subotu poražena u finalu Brizbejna, njenog prvog turnira od povratka iz penzije.

Susret između Vilijamsove i Enanove igrao bi se u drugoj rundi takmičenja u Sidneju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve