Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.01.2010.

08:53

Ivanovićeva savladala Dokićevu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo međunarodnog tunira u Brizbejnu pobedom nad Jelenom Dokić sa 2:1 u setovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Po setovima rezultat je bio 7:5, 1:6, 6:3 za srpsku teniserku, koja je na turniru postavljena za treću nositeljku, a meč je trajao sto minuta. Bio je to prvi meč Ivanovićeve posle tromesečne pauze i sezone u kojoj je ostala bez osvojenog turnira. Srpska teniserka trenutno zauzima 21. poziciju na WTA listi. Ivanovićeva će u drugoj rundi igrati protiv Švajcarkinje Timee Baščinski.

"Očigledno je da sam bila nervozna na početku meča, ali sam se zaista dobro pripremala i to zbog toga sam imala puno samopouzdanja", rekla je Ivanovićeva posle prvog susreta sa Dokićevom.

Ivanovićeva je posustala u drugom setu, koji je izgubila sa ubedljivih 6:1.

"U drugom setu sam se povukla, izgubila sam intenzitet u igri i bez razloga sam igrala defanzivno. Onda mi je trener Sven Greneveld rekao da moram da pokušam da dominiram, što je na kraju dalo rezultat", rekla je Ivanovićeva.

"Servirala sam i kretala sam se daleko bolje nego u mom poslednjem meču, koji nije bio tako skoro, tako je je dobro što sam počela ovom pobedom", dodala je srpska teniserka.

Kao cilj za ovu sezonu, srpska teniserka je istakla "povratak među najboljih deset i nastup na završnom turniru sezone".

Protivnica Ivanovićeve u drugoj rundi biće 53. teniserka sveta, 20-godišnja Timea Baščinski iz Švajcarske i to će biti prvi susret dve teniserke.

Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve