Nova vest
Tenis

Petak, 27.11.2009.

01:08

Federer i Del Potro u polufinalu

Rodžer Federer i Huan Martin del Potro plasirali su se u polufinale Masters kupa u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobedom Argentinca nad Švajcarcem u tri seta 6:2, 6:7, 6:3, šampion US Opena obezbedio je mesto među četvoricom najboljih, dok je domaći teniser Endi Mari eliminisan zbog lošije gem razlike. Protivnici Federera i Del Potra u borbi za finale biće poznati posle mečeva Davidenka i Soderlinga odnosno Đokovića i Nadala koji su na programu u petak.

Pri rezultatu 1:1 u setovima i 3:3 u trećem setu, znalo se da je Federer sakupio dovoljno gemova na meču sa Del Potrom da se plasira u polufinale. Međutim, Argentinac nije smeo da izgubi više niti jedan gem da bi ostvario isti cilj.

Na svoj servis, osvajač poslednjeg Gren slema u sezoni je spasio tri brejk lopte u ključnom sedmom gemu i poveo sa 4:3. Del Potro je potom oduzeo servis protivniku i posle gema na svoj servis dobio meč. Interesantno je da je argentinski teniser imao meč loptu u drugom setu i da je iskoristio, Federer bi bio eliminisan.

Prvi reket sveta osvojio je prvo mesto u grupi A i on će se u subotu, u polufinalu sastati sa drugoplasiranim iz grupe B.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve