Nova vest
Tenis

Subota, 21.11.2009.

23:23

Počinje završni Masters u Londonu

Završni Masters sezone za tenisere počinje u nedelju u Londonu, titule brane Novak Đoković u singlu i Nenad Zimonjić i Danijel Nestor u dublu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolje tenisere sveta očekuje turnir na kome je možda i najteži sistem takmičenja, s obzirom da je nemoguće izbeći igrače poput Federera, Nadala, Đokovića ili Marija. Osmorica najboljih u 2009. godini podeljeni su u dve grupe, a po dvojica iz svake obezbediće plasman u polufinale.

Svaki teniser na turniru odigraće najmanje tri meča, odnosno po jedan duel sa svakim protivnikom u grupi. Isti princip je i u konkurenciji parova.

Zbog rezultata postignutih u poslednje vreme, Novak Đoković je proglašen za favorita u Londonu. Srpski teniser je odličnom igrom u novembru osvojio turnire u Bazelu i Parizu, a eventualna odbrana trofeja na završnom Mastersu bio bi idealan kraj sezone.

Đoković je u grupi sa Rafaelom Nadalom, Nikolajem Davidenkom i Robinom Soderlingom. Sa Špancem se do sada sastao 20 puta, u šest duela je slavio, poslednji put je deklasirao Nadala u polufinalu Mastersa u Parizu. Nikolaj Davidenko je poslednji teniser koji je pobedio Đokovića, u polufinalu Šangaja. Srpski teniser je savladao Rusa prošle godine u finalu završnog Mastersa. Treći teniser sveta najbolji skor ima sa Soderlingom. Šveđanin je u svih pet susreta izlazio pognute glave sa terena, poslednji put prošle nedelje u četvrtfinalu Pariza.

U drugoj, neki kažu, težoj grupi nalaze se Rodžer Federer, Endi Mari, Huan Martin del Potro i Fernando Verdasko. Federer je posle poraza u finalu US Opena protiv Del Potra, igrao samo u Bazelu i Parizu. U svom rodnom gradu izgubio je u finalu od Đokovića, u prestonici Francuske eliminisan je već u drugom kolu. Švajcarac se uvek muči protiv Marija koga je savladao tri puta u devet susreta, a sa Argentincem je odigrao sjajno finale poslednjeg gren slema sezone u Njujorku kada je posle pet setova poražen.

Prvi na teren u nedelju izlaze branioci trofeja u konkurenciji parova, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor. Srpski i kanadski teniser sastaju se sa Marijušom Firstenbergom i Marcinom Matkovskim. Taj duel na programu je od 13.30 časova. Zimonjić i Nestor, baš kao i Đoković, dolaze u London posle titula u Bazelu i Parizu i svakako su, pored braće Brajan, favoriti.

Oni su u grupi sa Mahešom Bupatijem i Markom Noulsom, Františekom Čermakom i Mihalom Mertinakom i Maksom Mirnjijem i Endijem Ramom. u grupi B su braća Brajan, Lukaš Dluhi-Leander Paes, Lukaš Kubot-Oliver Mara i Marijuš Firstenberg-Marcin Matkovski.

Singl:
Grupa A: Rafael Nadal, Novak Đoković, Nikolaj Davidenko i Robin Soderling
Grupa B: Rodžer Federer, Endi Mari, Huan Martin del Potro i Fernando Verdasko

Dubl:
Grupa A: Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, Maheš Bupati i Mark Nouls, František Čermak i Mihal Mertinak, Marijuš Firstenberg i Marcin Matkovski Grupa B: Majk i Bob Brajan, Lukaš Dluhi i Leander Paes, Lukaš Kubot i Oliver Mara, Maks Mirnji i Endi Ram

Raspored mečeva u nedelju:
13.30h: Nestor/Zimonjić – Firstenberg/Matkovski
sledi: Endi Mari – Huan Martin del Potro (dosadašnji skor: 4:1)
20h: Bupati/Nouls – Čermak/Mertinak
sledi: Rodžer Federer – Fernando Verdasko (dosadašnji skor: 3:0)

Raspored mečeva u ponedeljak:
13.30h: Brajan/Brajan – Mirni/Ram
sledi: Rafael Nadal – Robin Sederling (dosadašnji skor: 3:1)
20h: Dlouhi/Paes – Kubot/Mara
sledi: Novak Đoković – Nikolaj Davidenko (dosadašnji skor: 2:2)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve