Nova vest
Tenis

Sreda, 11.11.2009.

12:50

Pariz: Đoković u trećem kolu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Parizu pobedom nad Argentincem Huanom Monakom 6:3, 7:5.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je do pobede došao posle 91 minut igre. Posle slabog početka u prvom setu Đoković je napravio brejk u četvrtom gemu i nakon toga, svojmim drugim brejkom osvaja osmi gem za 5:3, a ubrzo zatim i set. U drugom setu Đoković je uspeo da spasi set loptu pri rezultatu 5:3 za Monaka, a zatim sjajnom igrom da dođe do 7:5 i pobede.

Monako je napravio brejk već u prvom gemu, a zatim na svoj servis osvojio i drugi. Đoković smanjuje na 2:1, a zatim uzvraća brejkom i potom na sopstveni servis dolazi prvi put u vođstvo u prvom setu.

Nakon dva gema gde su oba tenisera osvajali poene na svoj servis, u osmom gemu Đoković pravi brejk za 5:3, a zatim dolazi i do 6:3 i vođstva u setovima.

Na početku drugog seta Đoković je odmah napravio brejk, ali je u četvrtom gemu, pri vođstvu od 2:1, dozvolio Monaku da napravi ribrejk, posle jednog loše zahvaćenog forhenda. Usledila su četiri gema koja su pripala Argentincu, koji je u sedmom gemu imao i set loptu.

Srpski teniser je uspeo da spasi set i smanji na 5:3, a odmah zatim da iskoristi drugu brejk loptu u devetom gemu za 5:4. Sjajnom serijom od pet osvojenih gemova Đoković dolazi do 7:5 i plasmana u narednu rundu.

Bila je ovo treća pobeda Đokovića nad Monakom u međusobnim susretima.

U narednom kolu srpski teniser će se sastati saArnoom, Klemonom, koji je sa 2-1 u setovima pobedio Tomija Hasa.

Nagradni fond turnira u Parizu je 2.750.000 evra. Pobednik će zaraditi 450.000 evra i 1.000 ATP poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu