Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.11.2009.

14:28

Zimonjić i Nestor osvojili Bazel!

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor osvojili su titulu u dublu na turniru u Bazelu savladavši u finalu braću Boba i Majka Brajana sa 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rezultat po setovima bio je 6:2, 6:3 za srpsko-kanadski par koji je bio postavljen za prve nosioce. Zimonjiću i Nestoru je to osma titula ove sezone, a pobedom u Bazelu osvojili su 500 ATP bodova i 71.500 evra.

Zimonjić i Nestor su do pobede nad Bobom i Majkom Brajanom došli lakše nego što se očekivalo. Srpsko-kanadski dubl je već u prvom gemu napravio brejk, što je odredilo dalji tok meča. Do kraja prvog seta oba dubla su uspešno čuvala svoj servis, sve do sedmog gema kada su Zimonjić i Nestor napravili novi brejk za 5:2, a zatim rutinski priveli set kraju.

U drugom setu Zimonjić i Nestor su napravili brejk u trećem gemu i poveli sa 2:1, ali su braća Brajan odmah uzvratili, a zatim i poveli sa 3:2. Ipak, srpski i kanadski teniser su u sedmom gemu napravili brejk za vođstvo od 4:3, a nakon toga su u devetom gemu ponovo oduzeli servis protivniku i došli do zaslužene pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve