Nova vest
Tenis

Petak, 06.11.2009.

18:56

Đoković u polufinalu Bazela

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Bazelu pobedom nad domaćim teniserom Stanislasom Vavrinkom u tri seta 3:6, 7:6, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao dva časa i 19 minuta. Protivnik srpskog tenisera u borbi za debitantsko finale u švajcarskom gradu biće Čeh Radek Štepanek koji je eliminisao Hrvata Marina Čilića takođe posle tri seta (4:6, 6:3, 6:3).

Srpski teniser je imao brejk zaostatka u drugom setu, ali je u finišu tog dela meča zaigrao nešto agresivnije i uspeo da izbori taj-brejk. Peti put zaredom u „dodatnom“ gemu, Đoković je bio uspešniji od Vavrinke i izjednačio na 1:1 u setovima.

Posle prilično pasivne igre u prvom i drugom setu, drugi nosilac na turniru konačno je bio na svom nivou u odlučujućem setu i posle dva brejka lako priveo duel kraju. Bila je to sedma pobeda Đokovića u devet međusobnih susreta sa Vavrinkom.

Protivnik srpskog tenisera u polufinalu biće Radek Štepanek. Treći reket sveta se pet puta sastajao sa Čehom, u četiri meča je bio uspešniji.

Nagradni fond turnira u Bazelu je 1.755.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu