Nova vest
Tenis

Sreda, 28.10.2009.

16:52

Tipsarević u drugom kolu u Beču

Srpski teniser Janko Tipsarević izborio je plasman u drugo kolo turnira u Beču pobedom nad Amerikancem Džonom Iznerom sa 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je dobru formu, prikazanu na "Kupu Kremlja" u Moskvi, gde je prvi put u karijeri izborio plasman u finale jednog ATP turnira, potvrdio i protiv 39. tenisera sveta. Srpski teniser je agresivno ušao u meč i protivniku je dozvolio samo dve brejk lopte, koje on nije iskoristio.

U prvom setu Tipsarević i Ajzner su osvajali gemove na svoje servise, a u taj brejku Tipsareviće je zahvaljujući dva odlična riterna uspeo da stekne prednost i povede sa 1:0.

Ista slika viđena je i u drugom setu, samo što je protivnik srpskog tenisera imao dve vezane brejk lopte, ali ih je odličnim servisima Tipsarević spasio. Trenutno 46. teniser sveta je, ipak, u desetom gemu došao do brejka, koji je odlučio meč.

U drugom kolu Tipsarević se sastaje sa Mihaelom Bererom iz Nemačke, sa kojim je igrao dva puta. Njih dvojica su se oba puta sastali na čelendžerima i do pobeda je došao srpski teniser.

Turnir u Beču se igra za nagradni fond od 575.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve