Nova vest
Tenis

Sreda, 07.10.2009.

15:47

Đoković bolji od Troickog u Pekingu

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu, pošto je u drugom kolu savladao zemljaka Viktora Troickog sa 2:0, po setovima 6:3, 6:0.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U prvom setu dvoboja sa Troickim Đokoviću je bio dovoljan samo jedan brejk da stigne do vođstva, dok je u nastavku meča bio još ubedljiviji. Đoković, koji je postavljen za drugog nosioca na turniru, u četvrtfinalu će igrati protiv petog nosioca Fernanda Verdaska iz Španije, koji je u dva seta - 7:5, 6:4 pobedio Huana Karlosa Ferera.

Troicki je uspevao da održava svoj servis i rezultatsku ravnotežu samo u prvih šest gemova, a onda je Đoković nanizao devet gemova zaredom i više nego zasluženo ušao u završnicu turnira.

Đoković i Verdasko do sada su se sastajali šest puta i srpski teniser vodi 4:2. Španac je bio uspešniji u prva dva duela, 2005. na US Openu i godinu dana kasnije na mastersu u Hamburgu, a poslednja četiri meča pripala su Đokoviću. Ove godine Đoković je pobedio Verdaska u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu 6:2, 4:6, 6:3, kao i pre mesec dana u četvrtfinalu US Opena, kada je bilo 7:6, 1:6, 7:5, 6:2.

ATP turnir u Pekingu igra se za ukupni nagradni fond od 3.337.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu