Nova vest
Tenis

Petak, 18.09.2009.

21:07

Rekord Karlovića, pobeda Štepaneka

Hrvat Ivo Karlović odservirao je rekordnih 78 as udaraca u prvom meču polufinala Dejvis kupa u Poreču ali je na kraju proažen od Radeka Štepaneka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U jednom od najbizarnijih mečeva u teniskoj istoriji koji je trajao neverovatnih pet sati i 59 minuta Štepanek je Češkoj doneo je prvi poen nakon pet setova i čak 82 gema (7-6(5), 6-7(5), 6-7(6), 7-6(2), 16-14).

Tokom celog meča viđena su samo tri brejka, a nakon što su razmebili brejkove u prvom setu, teniseru su zadržali svoj servis neverovatnih 78 gemova za redom.

"Ni ja ni on nismo mogli da naprvimo brejk. Ovaj meč je bio potpuno lud. U petom setu je bila lutrija, ali sam ostao mentalno jak i to se na kraju isplatilo", rekao je nakon meča Štepanek.

Kraj je došao tek u 29. gemu petog seta kada je Karlović na brejk loptu poslao zicer volej u aut. U narednom gemu Štepanek je propustio dve meč lopte, ali treću nije i na kraju je slavio.

U drugom polufinalu branilac trofeja selekcija Španije nakon prvog dana vodi protiv Izraela sa 2:0 i nadomak je plasmana u finale.

Španci su igrali sigurno, ne dozvolivši nikakvo iznenađenje na domaćem terenu u Mursiji. Vođstvo Špancima doneo je David Ferer pobedom nad Harelom Levijem sa 6:1, 6:4, 6:3, a na 2:0 je povisio Huan Karlos Ferero savladavši Dudija Selu sa 6:4, 6:2, 6:0.

Izraelci su prvi put u istoriji izborili plasman medju četiri najbolje ekipe, ali su posle današnjih mečeva u singlu, praktično, bez izgleda da naprave podvig i eventualno preokrenu rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve