Nova vest
Tenis

Petak, 18.09.2009.

15:56

Pobeda Troickog, 2:0 za Srbiju

Teniska reprezentacija Srbije vodi sa 2:0 protiv Uzbekistana nakon prvog dana u duelu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi poen našoj selekciji doneo je Janko Tipsarević pošto je u četiri seta pobedio Denisa Istomina u četiri seta – 6:2, 5:7, 6:1, 6:4, a u drugom meču dana Viktor Troicki je posle velike borbe pobedio 429. tenisera sveta Faruka Dustova sa 3:2 (6:4, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2). Takmičenje se nastavlja u subotu kada će nastupiti dublovi. Mečevi se igraju Beogradskoj Areni uz slobodan ulaz.

Tipsarević je veoma dobro i sigurno počeo meč protiv najbolje rangiranog tenisera Uzbekistana, a prvi brejk napravio je u šestom gemu za vođstvo od 4:2. Posle još jednog sigurno odigranog gema na svoj servis, srpski teniser je ponovo oduzeo servis protivniku i osvojio prvi set.

U drugom setu Istomin je pružio mnogo jači otpor Tipsareviću zahvaljujući brejku u 11. gemu uspeo da izjedanči rezultat u setovima na 1:1.

Najbolju igru Tipsarević je prikazao u trećem setu, u kojem je veoma brzo napravio brejk i poveo sa 3:1. Već tada je bilo evidentno da će Istomin teško uspeti da se vrati u meč, a novim brejkom srpski teniser došao je do prednosti od 5:1, posle čega je dobrim servisom završio set.

Početak četvrtog seta obeležila je izjednačena igra, ali je ponovo srpski teniser pokazao da je mnogo kvalitetniji i oduzeo servis rivalu za vodjstvo od 4:3.

Do kraja meča Tipsarević je, bez previše problema, osvojio još dva gema na svoj servis i doneo Srbiji prvi poen u duelu sa Uzbekistancima.

U drugom meču dana Troicki je u duelu sa malo poznatim Farukom Dustevim odigrao sa previše ocilacija, ali je na kraju trijumfovao što je najvažnije.

Srpski teniser dobio je prvi set bez većih problema i tada se činilo da će u tri seta završiti posao. Ipak, u drugom periodu srpski teniser je neshvatljivo pao i dozvolio je 429. igraču sa ATP liste da izjednači. Treći set ponovo je pripao Troickom, i kada je srpski teniser u četvrtom periodu napravio brejk delovalo je da je napokon na pragu poraza.

Dustev se ipak nije predao, dobio je tri vezana gema u finišu četvrtog dela i izborio peti set. U odlučujućem periodu Uzbekistanac je poveo sa 1:0, a onda je usledila serija Troickog od pet uzastopno dobijenih gemova i tada je definitivno meč bio odlučen.

U subotu je na programu dubl, kada Nenad Zimonjić i Tipsarević igraju protiv Istomina i Dustova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve