Nova vest
Tenis

Utorak, 01.09.2009.

23:08

US Open: Jankovićeva lako do 2.kola

Jelena Janković plasirala se u drugo kolo US Opena u Njujorku, posle pobede nad Italijankom Robertom Da Vinči sa 6:2, 6:3.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Srpska teniserka je od starta duela nametnula svoj stil igre, ne dozvolivši ni u jednom trenutku Da Vinčijevoj da eventualno dođe u situaciju da ugrozi plasman naše igračice u drugo kolo.

Janković je u prvom setu furioznom igrom došla do vodjstva od 5:1, potom servirala za set,.ali je Da Vinči iskoristila trenutnu opuštenost srpske teniserke i napravila prvi i jedini brejk u meču.

Janković je odmah uzvratila i došla do vodjstva od 1:0 u setovima, da bi u nastavku duela krenula još ofanzivnije, zabeleživši brejk u šestom gemu za vodjstvo od 4:2, pa 5:2 na svoj servis.

Da Vinčijeva je zatim još jednom iskoristila svoj servis (5:3), ali to je bio njen maksimum, dok je Janković na kraju iskoristila drugu, od tri meč lopte.

Najbolja srpska i peta igračica na svetu u drugom kolu igraće sa Jaroslavom Švedovom iz Kazahstana, koja je sa 6:3, 6:3 pobedila Mašu Zec Peškirić iz Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve