Nova vest
Tenis

Utorak, 01.09.2009.

22:42

Nestor i Zimonjić u drugoj rundi

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u drugo kolo US Opena u dublu pobedom nad Nemcima Simonom Grojlom i Andreasom Bekom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpsko-kanadski par slavio je sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5 posle 64 minuta igre. Drugim favoritima za osvajanje titule na poslednjem gren slemu sezone za pobedu su bila potrebna dva brejka (po jedan u svakom setu). Njihovi protivnici u narednoj rundi biće bolji iz duela Andrej Golubev/Denis Istomin - Igor Andrejev/Jevgenij Koroljev.

U prvom setu srpsko-kanadski par pokazao je veliko iskustvo koje poseduje. Nestor i Zimonjić iskoristili su u tom periodu jednu brejk loptu (u četvrtom gemu) i, spasivši tri prilike protivnika, sa 6:3 su okončali prvi period.

Drugi set bio je znatno zaniljiviji. Serveri su bili sigurni sve do 11. gema kada su Zimonjić i Nestor iskoristili treću brejk loptu, poveli sa 6:5, a zatim i rutinski rešili meč sa 7:5 i 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu