Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.08.2009.

10:12

Novi "No 2" čeka Del Potra

U finalu Rodžers kupa u Montrealu igraće Endi Mari, novi svetski broj dva i Argentinac Huan Martin del Potro.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Igrajući svoj prvi turnir od kada je izgubio u polufinalu Vimbldona, 22-godišnji Škot se plasirao u svoje šesto finale ove sezone, a da pri tome nije izgubio set.

Mari će imati težak test u finalu pošto igra protiv Del Potra, koji se nalazi u odličnoj formi. Argentinac ima seriju od deset vezanih pobeda, a u polufinalu je uspeo da se vrati u duel i savlada petog nosioca Amerikanca Endija Rodika sa 4-6, 6-2, 7-5.

Pobeda Marija protiv Conge, donela je Britaniji najbolji renking od 1973. godine kada je ATP uveo bodovanje, a takođe je prvi put razdvojio Rafaela Nadala i Rodžera Federera od jula 2005. godine – od kada su prva i druga pozicija bile rezervisane za Španca i Švajcarca.

"Pet godina su bili samo Rafa i Rodžer. Mislim da je ovo veliki uspeh za mene, jer su Rodžer i Rafa verovatno dvojica najboljih tenisera u istoriji", rekao je Mari.

Del Potro je i treći put uzeo meru Rodiku. Poslednji put ga je dobio prošle nedelje u finalu Vašingtona, ali je ovoga puta Amerikanac stigao u rano vođstvo. Ipak Argentinac je u drugom setu pronašao svoju igru i na kraju stigao do trijumfa. Del Potro je upisao 19 asova, a brejk u trećem setu napravio je pri rezultatu 5:5, kada je Rodik razbio reket u sitne delove.

Finalni meč u Montrealu igra se u nedelju od 19 časova i 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu