Nova vest
Tenis

Subota, 04.07.2009.

22:04

Zimonjić: "Neverovatan osećaj"

Srpski teniser Nenad Zimonjić bio je oduševljen nakon što je sa Danijelom Nestorom odbranio trofej na Vimbdlonu u konkurenciji parova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpsko-kanadski dubl je u finalu savladao braću Boba i Majka Brajana sa 3:1, i tako ponovio uspeh iz prošle sezone. „Neverovatan je osećaj. Doći na, da tako kažem, sveto mesto u tenisu, na najveći turnir i videti svoje ime pored svih tih pobnednika i osvajača titula, i onda uspeti da odbranimo titulu. To je nešto što je malo njih uspelo da uradi.

Čovek koji je meni stvarno puno pomogao na samom početku karijere Robert Seguso, je uspeo to da uradi i drago mi je da sam ostvario istu stvar“, rekao je srpski teniser nakon duela.

Zimonjiću je ovo bilo jubilarno, 50. finale i 29. titula u karijeri. Nenad je rekao da ne namerava da stane.

„Ovo je bilo moje jubilarno, 50. finale, i drago mi je da sam osvojio grend slem i sada kao otac. Drago mi je da to nije loše uticalo, štaviše, da je kraijera krenula nabolje.

Imam apsolutnu podršku i od supruge Mine i stvarno je prelep osećaj biti sa njima i podeliti to. Prošle godine su žene bile sa stomacima, ove godine smo decu držali u rukama, a sledeće godine bih voleo da trče po ovoj travi.“

Finalni meč igran je na dobro popunjenom centralnom terenu Vimbldona. Zimonjić kaže da je poseban osećaj igrati pred takvom publikom.
„Za svakog tenisera je san da igra na centralnom terenu Vimbldona. Videli ste kakva je atmosfera. Drago mi je da su naši ljubitečji tenisa imali prilike da gledaju meč zahvaljujući B92, da podele našu radost, kao i mnogi prijatelji i ostali članovi porodice. Normalno je da, kada se ulazi u meč, da postoji trema, ali posle određenog perioda meni je bilo uživanje“, rekao je srpski teniser.

Nakon Vimldona srpsko-kanadsku kombinaciju očekuju nova iskušenja i US Open.

„Prošle godine smo imali fenomenalan uspeh nakon Vimbldona, ali smo onda igrali loše sve do završnog Mastersa. Mislim da ćemo ove godine malo spremnije dočekati sve to, da nećemo biti premoreni. Želeo bih da ove godine popravim najbolji plasman na US Openu, a to je četvrtfinale. Ove godine smo braću Brajan pobedili tri puta u finalima, imamo 3-1 protiv njih. To će nam dati malu prednost u narednim mečevima protiv njih“, rekao je Nenad Zimonjić.

Kanađanin Danijel Nestor bio je takođe oduševljen, iako mu je ovo peta gren slem titula u karijeri.

„Veliki uspeh, sjajno je vratiti se ovde i ponovo trijumfovati. Prva stvar koju sam primetio kada sam došao je naša imena na listi pobednika, sada će ona biti još jednom napisana i drago mi je zbog toga. Odigrali smo dobro od početka do kraja, odlično smo servirali, dorbno riternirali kada je bilo potrebno. Nenad je odigrao odlično i drago mi je što ćemo sledeće godine ponovo doći kao šampioni“, rekao je drugi član pobedničkog dubla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu