Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.07.2009.

22:06

Veliki preokret Nestora i Zimonjića

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u finale Vimbldona u konkurenciji parova drugu godinu u nizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpsko-kanadski par je u polufinalu posle velikog preokreta pobedio Amerikance Mardija Fiša i Džejmsa Blejka sa 3:2, po setovima 5:7, 3:6, 6:2, 7:6 (3), 10:8, nakon skoro tri i po sata igre.

Protivnici Zimonjiću i Nestoru u pokušaju da odbrane trofej biće prvi favoriti turnira braća Bob i Majk Brajan koji su u prvom polufinalu pobedili Veslija Mudija (Južna Afrika) i Dika Normana (Belgija) sa 7:6, 7:6, 6:4.

Srpsko-kanadski par bio je na pragu eliminacije nakon što je olako izgubio prva dva seta, ali u nastavku meča Zimonjić i Nestor su pokazali zašto su, uz braću Brajan, ubedljivo najbolji dubl igrači sveta.

Duel je počeo loše po Nestora i Zimonjića pošto su Blejk i fiš napravili brejk u drugom gemu i poveli sa 3:0 na startu. U sedmom gemu Blejk je popustio i brejk je vraćen. Iako je izgledalo da je psihološka prednost na strani drugog dubla sveta, Amerikancisu u 12. gemu iskoristili prvu set lopt i novim brejkom su poveli (7:5).

Blejk i Fiš, inače znatno poznatiji po igri u singlu, sa odličnim izdanjem nastavili su i u drugom periodu. Sve vreme su pritiskali servis protivnika i u osmom gemu su 'brejknuli' Nestora za 5:3 što je bilo dovoljno za 2:0 u setovima (6:3).

Ipak, drugi dubl sveta nije tako lako hteo da se odrekne trofeja na londonskoj travi. Treći period počeo je sa pet sigurnih servisa, a onda je Fiš popustio i Zimonjić i Nestor su poveli sa 4:2. Nakon napravljenog brejka srpsko-kanadski par odigrao je rasterećeno i novim brejkom u osmom gemu došao je do 2:1 u setovima.

Četvrti set bio je izuzetno neizvestan i Amerikanci su upravo u tom periodu i propustili priliku za trijumf. Serveri su bili sigurni sve do sedmog gema kada su Blejk i Fiš imali dve brejk lopte. U oba slučaja Danijel Nestor je odličnim servisima neutralizovao prilike protivnika i, pošto više nije bilo brejk šansi, ušlo se u taj-brejk.

Zimonjići Nestor su u 'dodatnom gemu' od samog starta zaigrali bolje. Nakon promene strana kada je bilo nerešeno (3:3), zimonjić i Nestor osvojili su naredna četiri poena i izjednačili na 2:2 u setovima.

Već u drugom gemu petog dela imali su Blejk i Fiš dve vezane brejk lopte na servis Zimonjića. Srpski teniser je obe spasao i drama je nastavljena. Sa ozbiljnim pretnjama na servis protivnika Nestor i Zimonjić krenuli su tek u 15. gemu kada je Nestor propustio da realizuje brejk loptu.

Propušteno je ipak ostvareno dva gema kasnije, a onda je u narednom gemu Nenad Zimonjić uz malo problema i odservirao za novo finale na Vimbldonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve