Nova vest
Tenis

Subota, 27.06.2009.

20:21

Ana: "Mogu da pobedim Venus"

Srpska teniserka Ana Ivanović bila je presrećna posle lakog trijumfa nad 18. nositeljkom Samantom Stosur u trećem kolu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Govoreći o svojoj igri i predstojećem duelu sa šampionkom Venus Vilijams, Ana je konstatovala da ima šanse za plasman u završnicu. „Sigurno da je to jako važan meč za mene.Svaki meč protiv sestara Vilijams na travi je najteži meč i ukoliko budem uspela da odigram kao što sam danas igrala, mislim da će to biti dovoljno. One ne vole kada neko napada i igra agresivno, a ja imam takvu igru.“

Dvanaesta igračica sveta je rekla da je opuštena posle dobre igre i da se trudi da ne bude pod pritiskom.

Sigurno da sam se dosta opustila posle prvog meča, jer sam se osećala kao da mi je data nova prilika da igram pošto sam spasila te meč lopte. Svakako ću rasterećeno ući u osminu finala, ali, ma koliko da nisam favorit, znam da mogu da dobijem taj meč i da imam šanse. Pokušaću da ne stavim previše pritiska na sebe, pošto to inače volim da radim, već jednoistavno da igram kao što sam danas igrala, da budem u svakom poenu i da se trudim da budem najbolja što mogu“, dodala je Ivanovićeva.

Ana nije želela da komentariše poraz od Venus na Vimbldonu 2007. godine.

„Jako mi je teško da uopšte komenatrišem taj meč, jer se sećam da sam imala proiblem sa kolenom. Tada, kada sam imala slobodne dane između mečeva, nikad nisam trenirala, samo sam igrala mečeve, i u tom meču više nisam mogla. Imala sam problema sa kolenom, tako da to uopšte nije bio pravi meč da se analizira.“

Osvajačica Rolan Garosa iz 2008. godine je rekla i da je zadovoljna igrom kakvu trenutno prikazuje u Londonu.

„Jako sam zadovoljna današnjom igrom. Mislim da je to stil igre koji mi leži i kakav sam ranije igrala. Nadam se da ću i u narednim mečevima ponoviti ovakvu igru. Dobro sam servirala, što mi daje dosta samopouzdanja, i imam osećaj da danas nisam forsirala nijedan udarac, već je sve išlo prirodno“, dodala je Ana.

Na kraju, Ivanovićeva je i izjavila da može da osvoji turnir.

„Sigurno da i dalje mislim da mogu da osvojim turnir. Već dugo naporno treniram i mislim da imam igru za to. Mnogo sam rada uložila na treninge i imam mnogo samopouzdanja na treninzima, samo što nisam imala prilike da to sprovedem na meč, pošto nisam uspevala da uđem u ritam i igram dovoljno mečeva. Sada se osećam da sam prevazišla to i da imam snage i kada stanem na teren“, zaključila je srpska teniserka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu