Nova vest
Tenis

Subota, 27.06.2009.

20:10

Safina u osmini finala Vimbldona

Prva nositeljka na Vimbldonu Dinara Safina plasirala se u osminu finala turnira pošto je u trećem kolu bila bolja od Belgijanke Kirsten Filpkens.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Safina je do trijumfa došla u dva seta, rezultatom 7:5, 6:1, i tako prvi put u karijeri izborila plasman u osminu finala Vimbldona, gde je u prerthodne tri godine stizala samo do trećeg kola. Trenutno prva teniserka sveta će se za mesto u četvrtfinalu boriti sa Francuskinjom Ameli Morezmo, koja je savladala Flaviju Penetu iz Italije 7:5, 6:3.

Ruskinja je za sat i 29 minuta igra osvojila 81 poen, 20 više od Flipkensove, i čak četiri puta je došla do brejka, ali ujedno i sačuva četiri brejk prilike protivnice. Posle napetijeg prvog seta, Safina je imala znatno lakši posao u drugom i uz tri brejka rutinski je privela meč kraju i izborila plasman među 16 najboljih teniserki na ovogodišnjem Vimbldonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu