Nova vest
Tenis

Utorak, 23.06.2009.

20:57

Endi Mari se mučio do trijumfa

Treći nosilac Endi Mari plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je savladao Amerikanca Roberta Kendrika rezultatom 7:5, 6:7 (3-7), 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kendrik je Škotu pružio veliki otpor, naročito u prva dva seta, ali je Mari na kraju izašao kao pobednik posle skoro dva i po časa igre. Škot je napravio 20 asova i osvojio 86% poena posle prvog servisa, pa bi početni udarac trebalo da bude Marijevo veliko oružje u nastavku turnira. Rival Britancu u narednoj rundi biće Ernest Gulbis.

Već u prvom gemu prvog seta Mari pravi brejk. Bilo je evidentno da je trema negativno uticala na Amerikanca, koji je sa nekoliko nekontrolisanih udaraca i duplom greškom prepusti rivalu vođstvo i inicijativu u setu.

Kendrik je svakim gemom dizao nivo igre, ali Škot je čuvao stečnu prednost sve do osmog gema. Tada je Amerikanac nekoliko puta sjajno riternirao, postao konkurentan i sa osnovne linije i vratio brejk.

Osam poena u nizu osvojio je Kendrik, pa se Britanac našao na dva poena od gubitka prvog seta (4:5, 0:30). Ipak, Mari se iz neugodne situacije izvukao preciznim servisima, a potom je briljantno riternirao u narednom gemu, napravio brejk i bez problema odserevirao za set.

Poraz u prvom setu nije demoralisao Kendrika, koji je nastavio odlično da servira. Amerikanac je spasao jedinu brejk loptu u setu, a ukupno je uzeo 30 od 39 poena na svoj servis. Jednako dobru statistiku imao je i Mari (27 od 34), a obojica su odservirali po osam asova.

Taj brejk bio je najpravedniji način da se odluči pobednik drugog seta. Amerikanac je bio koncentrisaniji, napravio ključni mini-brejk na 3:3 i do kraja osvojio sve poena za izjednačenje u setovima.

U trećem setu Mari je prvi došao do brejka iskoristivši jedinu brejk priliku i činilo se da će bez problema doći do novog vođstva. Kendrik je ipak uspeo da u poslednjem trenutku dođe do prilike za brejk (na 3:5), ali Škot je izdržao i poveo 2-1 u setovima.

Škot je i u četvrtom setu napravio brejk u ranoj fazi i do kraja je rutinski priveo meč kraju.

U drugoj rundi Mari će igrati sa Letoncem Ernestom Gulbisom, koji je pobedio Rikarda Gedina iz Italije 6:2, 6:4, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve