Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.06.2009.

15:36

Poraz Đokovića u finalu Halea

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Nemca Tomija Hasa sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 (4), 6:1, u finalu ATP turnira u Haleu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U finalnom duelu Has je u najvećem delu meča kontrolisao situaciju na terenu i sasvim zasluženo je došao do 12. titule u karijeri i prve nakon 2007. godine. Sa druge strane, Đoković je poražen u četvrtom od šest finala koliko je odigrao u 2009. godini. Srpski teniser ostao je na 13 osvojenih titula u karijeri.

Duel je odlučen na startu trećeg seta kada je Đoković propustio jedine četiri brejk lopte na meču.

Has je finalni meč znatno bolje otvorio od Đokovića. Nemac je dobio prvih pet poena na meču, ali Đoković je ipak nekako uspevao da održi priključak. Has je u četvrtom gemu ispustio 0:30, ali je propušteno realizovao u osmom gemu.

Odigrao je nekoliko sjajnih udaraca sa obe strane terena i došao do dve vezane brejk prilike. Đoković je prvu spasao as udarcem, ali kod druge je izbacio forhend u aut i Has je poveo sa 5:3. U narednom gemu Nemac je uz malo problema uspeo da odservira za 1:0 u setovima (6:3). U prvom setu Đoković je osvojio samo jedan poen kada bi Has ubacio prvi servis, i to je bila najveća razlika u prvom delu.

Has je sa sjajnom igrom nastavio i u drugom setu. Prva dva gema serveri su bez problema osvojili, a onda je Nemac došao do dve vezane brejk prilike. Ipak, Novak je uspeo da dobije naredna četiri poena i ostane u meču.

Srpski teniser je u preostalom delu drugog seta podigao svoju igru na viši novo, ali Has nije popuštao. Najbolju priliku za brejk i set Đoković je imao u 12. gemu kada je bilo 30:30. Has je ipak dobio naredna dva poena i izborio taj-brek.

U 13. gemu Has je ponovio stare boljke. Napravio je u tom delu čak tri duple servis greške, i tako prepustio set srpskom teniseru.

Treći period počeo je pritiskom Đokovića na servis Hasa. Nemac je uspeo da povede sa 1:0 a potom i da dođe do brejk lopte za 2:0. Prvu je propustio neiznuđenom greškom ali je izborio i drugu. Đoković je tada odservirao duplu servis grešku i tako bukvalno poklonio gem protivniku.

Đoković je tada slomio reket iz besa, a u narednom gemu imao je veliku priliku da se vrati u duel. Srpski teniser tokom prva dva seta nije stvorio nijednu brejk priliku, a u trećem gemu trećeg seta došao je do tri vezane. Has je sve tri spasao odličnim servisima, ali Đoković se izborio i za četvrtu. Ipak, srpski teniser ni tu priloiku nije realizovao i tada je bilo jasno ko će podići pobednički pehar na kraju.

Do kraja meča Novak je potpuno psihički pao i Has je, uz još jedan brejk, rutinski priveo meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve