Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.06.2009.

20:42

Hale: Novak i Viktor u utorak

Srpski teniseri Viktor Troicki i Novak Đoković u utorak počinju sezonu na travi na turniru u nemačkom Haleu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi će na centralni teren Novak Đoković, koji se u prvom kolu sastaje sa Italijanom Simoneom Bolelijem. Duel Đokovića i Bolelija drugi je po redu, i neće početi pre 13 časova. Program na istom terenu zatvara Viktor Troicki koji se u prvoj rundi sastaje sa domaćim favoritom Nikolasom Kiferom. Taj meč neće početi pre 17 časova.

Najbolji srpski teniser i Simone Boleli do sada su igrali dva puta, u oba slučaja slavio je Đoković, a Boleli još uvek nije osovjio set protiv našeg tenisera. Na Otvorenom prvenstvu Australije prošle godine, Đoković je na putu do prve gren slem titule u karijeri lako izašao na kraj sa Italijanom – 6:1, 6:2, 6:2.

Znatno neizvesniji duel odigrali su iste godine na Mastersu u Sinsinatiju, ali Đoković je i tu slavio bez izgubljenog seta. Bilo je 7:6 (2), 7:6 (2) za srpskog tenisera. }okovi' i Troicki su u ponedeljak 'osetili' travu u Haleu pošto su uspešno startovali u konkurenciji dublova.

Turnir u Haleu igra se za nagradni fond od 750 hiljada evra, a pobedniku će pored 115,115 evra pripasti i 250 ATP poena.

Rezultati mečeva prvog kola, odigrani u ponedeljak:

(8) Rajner Šitler (Nemačka) - Mark Žiskel (Francuska) 6-3, 6-4
Tomi Has (Nemačka) - Štefan Koubek (Austrija) 6-2, 6-2
Floran Sera (Francuska) - Dudi Sela (Izrael) 1-6, 6-4, 6-2
(5) Tomaš Berdih (Češka) - Jan Hernih (Češka) 6-4, 7-5
(6) Dmitrij Tursunov (Rusija) - Igor Kunjicin (Rusija) 7-5, 6-4
Benjamin Beker (Nemačka) - Viktor Hanesku (Rumunija) 6-4, 6-4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve