Nova vest
Tenis

Subota, 06.06.2009.

16:32

Kuznjecova osvojila Rolan Garos!

Svetlana Kuznjecova osvojila je Rolan Garos pošto je u ruskom finalu pobedila Dinaru Safinu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kuznjecova je tokom celog turnira igrala odlično, izbacila je sa turnira Serenu Viljams i najprijatnije iznenađenje Samantu Stosur, a u finalu je popuno razbila Safinu. To je Kuznjecovoj prvi trofej u Parizu (izgubila finale 2006. godine) i druga gren slem titula u karijeri (U.S. Open 2004). Sa druge strane Safina je drugu godinu za redom poražena u finalu Rolan Garosa.

Safina je meč otvorila oduzimanjem servisa protivnici, i ništa nije nagoveštavalo potpuni debakl sestre Marata Safina. Kuznjecova je odmah uzvratila brejkom, a potom je u desetom gemu novim brejom došla do 6:4 i 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je ravnopravno, ali je Kuznjecova na 2:2 ponovo zaigrala sjajno. Počela je da pogađa uglove iz svake pozicije, osovjila je naredna četiri gema i tako neočekivano lako došla do druge gren slem titule u karijeri.

"Na početku takmičenja nisam verovala da je moguće stići do titule. Međutim, u današnji duel ušla sam vrlo stabilna i znala da ću igrati punim srcem. Ovo je jedan od mojih najsrećnijih trenutaka u životu", poručila je Kuznjecova kojoj je pehar uručila legenda svetskog tenisa Nemica Štefi Graf, a pored toga pripao joj je i ček na 1,06 miliona evra.

Dinara Safina, koja je prošle godine poražena u finalu od Ane Ivanović, izjavila je da je razočarana, ali i da je Kuznjecova zasluženo pobedila.

"Ovo je slična situacija kao i prošle godine. Svetlana, zaista si zaslužila da pobediš. Hvala svima koji su me podržavali tokom celog turnira, nadam se da ću sledeće godine ponovo imati priliku da osvojim trofej", kazala je Safina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve