Nova vest
Tenis

Sreda, 03.06.2009.

16:06

RG: Polufinale Stosur - Kuznjecova

Australijanka Samanta Stosur i Ruskinja Svetlna Kuznjecova igraće u polufinalu ovogodišnjeg rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Australijanka se u polufinale plasirala pošto je savladala Rumunku Soranu Kirsteu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3. Sa druge strane, Svetlana Kuznjecova je u poslednjem četvrtfinalu posle velike borbe savladala Amerikanku Serenu Vilijams rezultatom 7:6 (7:3), 5:7, 7:5. U drugom polufinalu sastaju se Dinara Safina - Dominika Cibulkova.

Australijanki Samanti Stosur je to prvi plasman u polufinale nekog gren slema u svojoj karijeri.

U duelu dve teniserke koje nikada do sada nisu igrale u četvrtfinalu bilo kojeg gren slem takmičenja, 25.godišnja Australijanka mnogo bolje se snašla od Rumunke koja je u prethodnom kolu savladala Jelenu Janković.

Stosur je dominirala od starta i prvi brejk napravila je već u drugom gemu, kada je Kristea imala dve dvostruke servis greške. Mlada Rumunka do kraja meča nije uspela da se oslobodi nervoze i nije prikazala ništa od onoga što je pre dva dana demonstrirala protiv naše najbolje teniserke.

U drugom polufinalu igrale su dve mnogo poznatije teniserke. Na kraju je slavila Svetlana Kuznjecova koja će pokušati da ponovi uspeh iz 2006. godine kada je igrala u finalu.

Kuznjecova, jedina tenserka koja je u ovoj sezoni na šljaci pobedila prvu teniserku sveta Dinaru Safinu, prvi set je dobila u taj brejku. Pre toga, Ruskinja je imala brejk prednosti, ali je Vilijams uspela da se vrati. U odlučujućim trenucima Kuznjecova je bila neuporedivo koncentrisanija i taj brejk je lako dobila.

U drugom setu je Vilijams, šampionka Rolan Garosa iz 2002. godine, ponovo uspela da nadoknadi zostatak (2:4) i ovog puta nije dopustila Kuznjecovoj da udje u taj brejk.

Kada je Amerikanka u trećem setu povela 3:1 činilo se da će ipak opravdati ulogu favoritkinje i otići u polufinale, ali je tada došlo do potpunog preokreta i Kuznjecova je na kraju potpuno zasluženo ušla u završnicu turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve