Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.05.2009.

20:23

RG: Na terenu Ana, Janko i Dušan

Šestog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu na teren će tri srpska predstavnika – Ana Ivanović, Janko Tipsarević i Dušan Vemić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivanovićeva se u trećem kolu ženskog singla sastaje sa Čehinjom Ivetom Benešovom. Taj meč je prvi na stadionu ’Suzan Lenglan’ i počinje u 11 časova. Na istom terenu program završava Janko Tipsarević koji u trećem kolu igra protiv trećeg tenisera sveta Endija Marija.

Na terenu broj 16 treći meč po redu igra Dušan Vemić koji zajedno sa Italijankom Flavijom Penetom u prvom kolu miks dubla igra protiv češke kombinacije Kveta-František.

Duel Marija i Tipsarevića biće jedan od derbija trećeg kola u muškom singlu. Dva tenisera su se do sada sastajala četiri puta, i Janko je dva puta uspeo da pobedi. Prvi meč odigrali su na Kvinsu 2006. godine kada je Tipsarević trijumfovao posle tri seta.

Naredne godine odigrali su još dva duela. U 1/16 finala Meca Škot je pobedio sa 6:4, 1:6, 6:2, a Tipsarević je uzvratio u Moskvi kada je pobedom od 6:4, 7:5 obezbedio plasman u četvrtfinale. Poslednji duel odigrali su prošle godine u Sankt Peterburgu kada je Mari pobedio posle tesna dva seta (7:6, 7:5). Tipsarević svakako ima šanse protiv Marija koji je pokazao slabosti na šljaci ove sezone.

Ukoliko bude raspoložen za igru, i ukoliko ga prvi servis bude služio, Janko bi možda mogao i do najvećeg iznenađenja dosadašnjeg toka Rolan Garosa.

Ivanovićeva je sa Benešovom do sada igrala četiri puta i sva četiri meča je dobila. Ipak, poslednji duel Ivanovićeve sa Čehinjom bio je 2006. godine u Holandiji.

Čehinja je trenutno 35. teniserka sveta, ima 26 godina i ova sezona joj je najbolja u karijeri. Šestog aprila ove godine zabeležila je, za sada, najbolji plasman kada je bila 25. na WTA listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve