Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.05.2009.

17:37

JJ: 'Konačno ličim na sebe'

Jelena Janković se bez problema plasirala u 3. kolo Rolan Garosa, a posle ubedljive pobede nad Ribarikovom (6:1, 6:2) je izjavila da počinje da liči na sebe.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Izgubila sam sedam kilogama i mislim da se polako, ali sigurno vraćam u staru formu. Za mene je to veoma važno, pogotovo kada imam u vidu kako sam igrala u prethodnih nekoliko meseci", rekla je Jelena. Trenutno peta teniserka sveta kaže da prilikom dolaska u Pariz nije sebi postavila nikakav cilj.

"Početak sezone zaista je bio katastrofalan. Užasno sam se kretala po terenu i pravila neverovatan broj grešaka. Ostala sam i bez igre i bez samopuzdanja i zbog toga sebi ovde nisam postavila nikakve ciljeve", rekla je Janković, koja će u trećem kolu igrati protiv Slovakinje Jarmile Grot.

"Mislim da se nalazim na pravom putu i da se vraćam u formu u kojoj sam bila prošle godine, kada sam dobila dosta mečeva. Zadovoljna sam onim sto sada prikazujem, a najvažnije je da sam uspela da se oslobodim viška kilograma", rekla je srpska teniserka.

Reprezentativka Srbije kaže da je podjednako važno i to što ponovo oseća zadovoljstvo dok igra.

"Ponovo uživam na terenu, što nije bio slučaj u poslednjih par meseci, kada mi je bilo teško i da se nasmejem. Stvari se, na sreću, menjaju i nadam se da bih sada iz meča u meč mogla da budem sve bolja", rekla je Janković.

Iako je prošle godine igrala u polufinalu Rolan Garosa, Jelena kaže da sada ne oseća pritisak.

"Mislim da su neke druge devojke favoritkinje na ovom turniru, jer su na prethodnim takmičenjima igrale bolje od mene. One će biti pod pritiskom, a ja nemam razloga da se opterećujem", rekla je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu