Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.05.2009.

15:33

RG: Del Potro prejak za Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je sa Otvorenog prvenstva Francuske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki je u 2. kolu izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra, sa 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 6:0. Meč je trajao 2 sata i 3 minuta. Troicki je i dalje bez pobede protiv Del Potra, koji sada vodi sa 4:0 u međusobnim duelima. Samo jedan od tih duela nije odigran ove sezone. Srpski teniser je, ipak, zabeležio napredak u odnosu na prošlu, debitantsku sezonu na Rolan Garosu, kada je eliminisan u prvom kolu.

Del Potro je bolje počeo i posle ranog brejka, jedinog u setu, poveo sa 4:1, da bi zatim osvojio set sa 6:3.

Mnogo više drame bilo je u drugom setu. Del Potro je ponovo rano stekao brejk prednosti, poveo sa 2:0, Troicki je nekoliko puta uspeo da se vrati u igru, uključujući i na servis Del Potra za set pri vođstvu Argentinca sa 5:4. Ipak, Del Potro je već u sledećem gemu napravio novi brejk i uspešno servirao za set, 7:5.

U trećem setu, Argentinac je dominirao i završio posao sa 6:0.

Del Potro će u trećem kolu igrati sa pobednikom duela 25. nosioca turnira Igora Andrejeva iz Rusije i Argentinca Martina Vasalja Arguelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu